За тебе (A te)

Италиански

A te

A te che sei l’unica al mondo, l’unica ragione
per arrivare fino in fondo ad ogni mio respiro
quando ti guardo dopo un giorno pieno di parole
senza che tu mi dica niente, tutto si fa chiaro
a te che mi hai trovato all’angolo coi pugni chiusi
con le mie spalle contro il muro, pronto a difendermi
con gli occhi bassi, stavo in fila con i disillusi
tu mi hai raccolto come un gatto e mi hai portato con te
a te io canto una canzone perché non ho altro
niente di meglio da offrirti di tutto quello che ho
prendi il mio tempo e la magia che con un solo salto
ci fa volare dentro all’aria come bollicine
 
A te che sei
Semplicemente sei
Sostanza dei giorni miei
Sostanza dei giorni miei
 
A te che sei il mio grande amore ed il mio amore grande
a te che hai preso la mia vita e ne hai fatto molto di più
a te che hai dato senso al tempo senza misurarlo
a te che sei il mio amore grande ed il mio grande amore
a te che io ti ho visto piangere nella mia mano
fragile che potevo ucciderti stringendoti un po’
e poi ti ho visto con la forza di un aeroplano
prendere in mano la tua vita e trascinarla in salvo
a te che mi hai insegnato i sogni e l’arte dell’avventura
a te che credi nel coraggio e anche nella paura
a te che sei la miglior cosa che mi sia successa
a te che cambi tutti i giorni e resti sempre la stessa
 
A te che sei
semplicemente sei
sostanza dei giorni miei
sostanza dei sogni miei
a te che sei
essenzialmente sei
sostanza dei sogni miei
sostanza dei giorni miei
 
A te che non ti piaci mai e sei una meraviglia
le forze della natura si concentrano in te
che sei una roccia sei una pianta sei un uragano
sei l’orizzonte che mi accoglie quando mi allontano
a te che sei l’unica amica che io posso avere
l’unico amore che vorrei se io non ti avessi con me
a te che hai reso la mia vita bella da morire,
che riesci a render la fatica un' immenso piacere,
a te che sei il mio grande amore ed il mio amore grande,
a te che hai preso la mia vita e ne hai fatto molto di più,
a te che hai dato senso al tempo senza misurarlo,
a te che sei il mio amore grande ed il mio grande amore,
 
A te che sei,
semplicemente sei,
sostanza dei giorni miei,
sostanza dei sogni miei...
e a te che sei,
semplicemente sei,
compagna dei giorni miei
sostanza dei sogni miei...
 
Пуснато от Nienke в Пон, 01/12/2008 - 16:12
Последно редактирано от Coopysnoopy на Пет, 09/12/2016 - 09:43
videoem: 
Align paragraphs
превод на Македонски

За тебе

За тебе, која што си единствена на светов,
единствената причина за да се оди до крај
и со секој мој здив,
кога те гледам,
после ден поминат со зборови,
без да кажеш збор
се е јасно.
За тебе, која што ме пронајде
на аголот со стиснати тупаници
потпрен на ѕид
подготвен за одбрана
со срушен поглед
стоејќи во ред
со разочараните
Ме подигна како мачка
и ме зеде со себе
За тебе пејам песна
За се што имам
Земи ми го времето
и магијата
и само со еден скок
летаме во воздух
како меурчиња
За тебе, бидејќи ти си
едноставно
суштината на моите денови
суштината на моите денови
За тебе, моја најголема љубов
и моја љубов најголема
За тебе која што го зеде мојот живот
и со него направи многу повеќе
За тебе, која што му даде смисла на времето
не мерејќи го
За тебе, моја најголема љубов
и моја љубов најголема
За тебе, која што
ја видов како плаче во моите раце
толку кршлива, што може да те убијам ако посилно стиснам
и тогаш видов
дека имаш сила на авион
земајќи си го животот во сопствени раце
и повлекуваќи го на безбедно
За тебе која што ме научи да сонувам
и уметноста на авантурата
За тебе, која што веруваш во храброст
но и во страв исто така
За тебе, која што си најдоброто нешто
што ми се случило
За тебе, која што ги смени сите дни
и остана иста
За тебе, бидејќи ти си
едноставно
суштината на моите денови
суштината на моите сништа
За тебе, бидејќи ти си
навистина
суштината на моите сништа
суштината на моите денови
За тебе, која што не си се допаѓаш некогаш
а прекрасна си
силите на природата се концентрирани во тебе
ти си карпа, билка, ураган
ти си хоризотнт кој ме поздравува кога патувам
За тебе, единствена пријателке
едиствената љубов што би ја сакал
доколку ти не беше со мене
За тебе, бидејќи ми го направи животот
прекрасен до смрт
и го претвараш уморот во најголемо задоволство
За тебе, моја најголема љубов
и моја љубов најголема
За тебе која што го зеде мојот живот
и со него направи многу повеќе
За тебе, која што му даде смисла на времето
не мерејќи го
За тебе, моја најголема љубов
и моја љубов најголема
За тебе, бидејќи ти си
суштината на моите денови
суштината на моите сништа
И за тебе бидејќи ти си
ти едноставно си
придружник во моите денови и
суштината на моите соништа
 
Пуснато от kmantevska в Четв, 18/08/2011 - 13:21
Добавен превод, изпълнявайки заявка, направена от meki2l
Коментари