Liedtext: Me sakaš so sborovi (Ме сакаш со зборови)

Mazedonisch

Me sakaš so sborovi (Ме сакаш со зборови)

Гледај ме, мракот зборува,
Удира гром,
Душа тивко признава,
Дали се бега од вистина
И дали Господ простува,
Ноќва сум слеп од прашања,
Не минува !
 
Реф:
 
Ме сакаш ти
Со зборови,
Ама туѓа си
Со години,
Што сум ти, ајде сега кажи ми?!
 
Гледај ме, јас сум само твој,
Срце бара пат низ градиве,
А ти си туѓа утеха,
Како вино лажлива
И како море немирна
Знам, дојде крај
 
Von Bolonka am Mo, 01/12/2008 - 16:09 eingetragen
Zuletzt von Natoska am Di, 05/05/2015 - 17:26 bearbeitet

 

Kommentare
Mr Q    October 25th, 2012

The last two sentences are missing:

И како море немирна
Знам, дојде крај

Katerina Proeski    March 15th, 2016

The title is transliterated wrong. The last word isn't "sborovi" it is "zborovi"
Plus the last verse of the song is missing "znam dojde kraj" whose translation to English is "i know the end came"