Овдовеала лисицата [ Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката) ]

Mazedonisch Übersetzung

Овдовеала лисицата

Овдовеала лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Со дванаесет лисичиња
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Одговара лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Нема мама да ве види
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Ќе нè видиш, ма мамо
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
На пазарот во чаршијата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Во торбата на ловецот
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
На вратот на болјеринот
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Овдовеала лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Со дванаесет лисичиња
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Одговара лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Нема мама да ве види
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Von ivank23 am So, 03/06/2012 - 19:35 eingetragen
Bulgarisch

Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)

Овдовяла лисичката
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Със дванайсет лисиченца
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 

Mehr

Weitere Übersetzungen von "Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)"
Bulgarisch → Mazedonisch - ivank23
Bitte hilf mit, "Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)" zu übersetzen
Kommentare