Старееш [ Stareesh (Старееш) ]

Mazedonisch

Stareesh (Старееш)

Само еден миг
дај ми го
Она што го барам јас
Она што е во тебе
 
Ти стануваш
Долг сон
Те гледам како старееш
 
Денот е, денот е црвен
 
Таа се смее
Таа гледа низ камен
 
И кога бегаш од мене
Те гледам низ прозорецот
Како одиш
И дишам длабоко
 
Von FokkerTISM am Mo, 25/06/2012 - 08:45 eingetragen
videoem: 
Align paragraphs
Bulgarisch Übersetzung

Старееш

Само един миг
дай ми
Това, което търся аз
Това, което е в теб
 
Ти ставаш
Дълъг сън
Гледам те как старееш
 
Денят е, денят е червен
 
Тя се смее
Тя гледа през камък
 
И когато бягаш от мен
Те виждам през прозореца
Как ходиш
И дишам дълбоко
 
Von ivank23 am So, 01/07/2012 - 17:48 eingetragen
Added in reply to request by FokkerTISM
Weitere Übersetzungen von "Stareesh (Старееш)"
Mazedonisch → Bulgarisch - ivank23
Kommentare
kdravia    July 3rd, 2012

1. Те гледам како старееш = Гледам те как старееш
2. Таа гледа низ камен = Тя гледа през камък
3. И дишам длабоко = И дишам дълбоко

Гледам се използва, когато действието е по-продължително, например "гледам телевизия". Иначе преводът от български на български не е зле

FokkerTISM    July 18th, 2012

As per kdravia's comment, the title should be "Stareesh (Старееш)" for this Bulgarian translation.

kdravia    July 23rd, 2012

"Старееш" and "Остаряваш" are synonyms. You can use both words. The root is "стар" which means old. So you can say "you're getting older" or "you're growing old" or "You're aging"