Dosta (Доста) lyrics

Macedonian

Dosta (Доста)

Nesakam da slusam jas za lagite tvoi
Sega zboruvas si spiel so mene, samo
zdravo ke ti kazam, a ti veke trubis deka,
pijana sum placela po tebe.
 
Probaj barem napravi ti nesto od sebe,
pa ti togas jadi gomna za mene,
nesakam da bidam del od tvoeto nebo,
zosto tamu veke ne se gledam sebe.
 
Refren: x2
Dosta a a, mene mi e dosta a a, od luge
koi mislat deka znaat se, da ziveam ostajte me.
 
Dosta, d d d d d d d dosta, d d d d dosta
Po vesnici se zbori deka jas sum do vtori
i deka veke nosam bebe od tebe, vecerta me razdeni,
na naslovna strana tugi gradi namontirani na mene.
 
Majka mi mi javuva na glavnite vesti,
gleda pak se zbori loso za mene,
no i toa ne me povredi tolku kolku toa
ti sto mi go pravis na mene.
 
Refren:
Dosta a a, mene mi e dosta a a, od luge
koi mislat deka znaat se, da ziveam ostajte me.
 
Dosta... umorna sum veke, zatvaram oci,
i zamisluvam jas raj, raj na zemjata.
 
A a a a vo rajot nejkam jas muzika sto ti ja sakas,
sakam da peam toa jas sto sakam
Ne ne neli ti e dosta, Neli ti e dosta, Neli ti e dostaaa!
 
Refren: x2
Dosta a a, mene mi e dosta a a, od luge
koi mislat deka znaat se, da ziveam ostajte me.
 
Dosta jas te slusam kako ti vo pravo si za se,
a toj najgolem uspeh e sto sedis do mene
Dosta, Dosta, Dostaa 1 2 3 4 5 6
Sega mi e dostaaa!!
 
Transliteration submitted by Guest on Sun, 19/07/2009 - 09:35

Не сакам да слушам јас за лагите твои
Сега зборуваш си спиел со мене, само
здраво ќе ти кажам, а ти веќе трубиш
дека пијана сум плачела по тебе.

Пробај барем направи ти нешто од себе
па ти тогаш јади гомна за мене
не сакам да бидам дел од твоето небо
зошто таму веќе не се гледам себе.

рефрен: (х2)
Доста а а, мене ми е доста а а, од луѓе
кои мислат дека знаат сѐ, да живеам остајте ме

Доста , д д д д д доста, д д д доста
По весници се збори дека јас сум од втори
и дека веќе носам бебе од тебе, вечерта ме
раздени насловна страна туѓи гради намонтирани на мене

Мајка ми ми јавува на главните вести,
гледа пак се збори лошо за мене
но и тоа не ме повреди толку колку тоа
ти што ми го правиш на мене

рефрен: (х2)
Доста а а, мене ми е доста а а, од луѓе
кои мислат дека знаат сѐ, да живеам остајте ме

Доста... уморна сум веќе затворам очи
и замислувам јас рај, рај на земјата.

А а а а а во рајот нејќам јас музика што ти ја сакаш
сакам да пеам тоа јас што сакам
Не нели ти е доста, нели ти е доста, нели ти е достаа?!

рефрен: (х2)
Доста а а, мене ми е доста а а, од луѓе
кои мислат дека знаат сѐ, да живеам остајте ме

Доста јас те слушам како ти во право си за сѐ
а тој најголем успех е што седиш до мене
Доста, доста. достаа! 1 2 3 4 5 6
Сега ми е достааа!

Submitted by Guest on Sat, 28/11/2009 - 17:47
Last edited by Fary on Sun, 22/11/2015 - 15:01

Video

Comments