Sinot Bozji lyrics

Macedonian

Sinot Bozji

Ti si mi se sto imam vo ovoj cas
Kon tebe sanokj nekoj me vodi glas
Mojot pogled zedno oci ti pie
Zlaten angjel vo niv sonot go krie

Stom sonot kje go sretnes ke doznaes
Vo nego nokjva kje me prepoznaes
Togas sinot bozji kje se rodi
Do mene niz sonot da te vodi

Gospod e vecen, vecna si ti,
za mene druga ne postoi,
nikoj ko mene ne moze tolku,
tolku silno da te saka

Te ljubam se od solzi te sonuvam
Vo burite od strasti potonuvam
Glasot bozji eve pak se glasi
Sonot verno ceka da me spasi

Gospod e vecen, vecna si ti
za mene druga ne postoi
nikoj ko mene ne moze tolku da te saka

Gospod e eden, a srca dve
moevo srce e za tebe
toa bez kompas kon tebe brodi
Nego nokjva sonot ke go vodi
Sonot nokjva nego kje go vodi

Submitted by Guest on Mon, 01/12/2008 - 16:08
Last edited by Natoska on Sun, 15/09/2013 - 15:57

Ти си ми се' што имам во овој час,
кон тебе саноќ некој ме води глас,
мојот поглед жедно очи ти пие,
златен ангел во нив сонот го крие.

Штом сонот ќе го сретнеш ќе дознаеш,
во него ноќва ќе ме препознаеш.
Тогаш Синот божји ќе се роди,
до мене низ сонот да те води.

Господ е вечен, вечна си ти,
за мене друга не постои,
никој ко мене не може толку,
толку силно да те сака.

Те љубам се' до солзи, те сонувам,
во бурите од страсти потонувам.
Гласот божји еве пак се гласи,
сонот верно чека да ме спаси.

Господ е вечен, вечна си ти,
за мене друга не постои,
никој ко мене не може толку да те сака.

Господ е еден, а срца две,
моево срце е за тебе
Тоа без компас кон тебе броди,
него ноќва сонот ќе го води
Сонот ноќва него ќе го води

Submitted by san79 on Mon, 01/12/2008 - 16:08

Video

See video
Comments