Ден прерано

  • Artist: Sia (Sia Furler)
  • Album: Some People Have Real Problems (2008)
  • Song: Day too soon
English

Day too soon

Pick me up in your arms
Carry me away from harm
You're never gonna put me down
I know you're just one good man
You'll tire before we see land
You're never gonna put me down

Oh I've been running all my life
I ran away, I ran away from good
Yeah I've been waiting all my life
You're not a day you're not day too soon

Honey I will stitch you
Darling I will fit you in my heart
Honey I will meet you
Darling I will keep you in my heart

You'll risk all this for just a kiss
I promise I will not resist
Promise you won't hold me down
And when we reach a good place
Let's be sure to leave no trace
Promise they won't track us down

Now I've been running all my life
I ran away, I ran away from good
Yeah, I've been waiting all my life
You're not a day, you're not a day too soon

Honey I will stitch you
Darling I will feel you in my heart
Honey I will meet you
Darling I will keep you in my heart

I've been running all my life
I ran away, I ran away from good
Yeah I've been waiting all my life
You're not a day, you're not a day too soon

Oh honey I will stitch you
Darling I will feel you in my heart
Honey I will meet you
Darling I will keep you in my heart

Submitted by ivank23 on Tue, 14/08/2012 - 15:39
See video
Try to align
Macedonian translation

Ден прерано

Крени ме во рацете
Одведи ме далеку од зло
Никогаш нема да ме испуштиш
Знам дека добар човек си
Ќе се умориш пред да видиме копно
Никогаш нема да ме испуштиш

О, цел живот јас бегав
Бегав и побегнав од добро
Да, цел живот јас чекав
Ниту еден ден, не си поранил ни еден ден

Душо, ќе те закрпам
Мили, во мојто срце ќе те збере
Душо, ќе те сретнам
Мили, во срце ќе те чувам јас

Би жртвувал сѐ, само за еден бакнеж
Но ветувам дека нема да се опирам
Вети ми нема да ме спуштиш
И кога ќе стигнеме на некое убаво место
Да сме сигурни дека нема траги да оставиме
Вети ми нема да нѐ пронајдат

Па цел живот јас бегав
Бегав и побегнав од добро
Да, цел живот јас чекав
Ниту еден ден, не си поранил ни еден ден

Душо, ќе те закрпам
Мили, во мојто срце ќе те осетам
Душо, ќе те сретнам
Мили, во срце ќе те чувам јас

Цел живот јас бегав
Бегав и побегнав од добро
Да, цел живот јас чекав
Ниту еден ден, не си поранил ни еден ден

О душо, ќе те закрпам
Мили, во мојто срце ќе те осетам
Душо, ќе те сретнам
Мили, во срце ќе те чувам јас

Submitted by Alek Sandar on Sat, 18/08/2012 - 09:51
thanked 1 time
UserTime ago
ivank233 years 1 week
Comments
ivank23     August 18th, 2012

Благодарам! Само, чудно ми е обраќањето со ,меду‘, во нашиов јазик мислам дека никој не се обраќа така некому.

Alek Sandar     August 18th, 2012

Знам, но значењето е тоа. Некој некогаш тоа го превел инаку, па сега никој не го преведува ко што треба. Ако сакаш ќе го сменам.