Марта (Marta)

Spanish

Marta

Marta se viste en mi habitación
son las 6 de la mañana
ya sale el sol
Su ropa tirada por todo el suelo
hay olor a noche
hay olor a fuego
y ella sonríe diciéndome
Aunque una locura la he pasado bien
Me mira a los ojos y me dice adiós
como si lo de anoche nunca sucedió

Sabes Marta,
yo daría media vida y algo más
solamente por estar contigo

Oye Marta,
no te salgas de mi vida por favor
déjame aunque sea ser
tu amigo

Marta me besa por última vez
su boca aún me sabe dulce como miel
Le pido que me jure que me llamará
su forma de reír quiere decir quizás
Sus piernas desafían el amanecer
ella no cabe duda si lo sabe hacer

Sabes Marta,
yo daría media vida y algo más
solamente por estar contigo

Oye Marta,
no te salgas de mi vida por favor
déjame aunque sea ser
tu amigo

No.. no.. no..
Marta me besa por última vez
su boca aún me sabe dulce como miel
Sabes Marta,
yo daría media vida y algo más
solamente por estar contigo
Oye Marta,
no te salgas de mi vida por favor
déjame aunque sea ser
tu amigo

Submitted by Nemesida on Fri, 24/09/2010 - 14:34
Try to align
Macedonian translation

Марта

Марта се облекува во мојата соба
Шест часот наутро е,
Сонцето изгрева
Нејзината облека расфрлана на подот
Има мирис на ноќ
Има мирис на оган
И таа се смее велејќи ми
Иако беше лудо си поминав убаво
Ме гледа в очи и ми вели збогум
Како ноќта никогаш да не се ни случила

Знаеш Марта
Би дал половина живот и нешто повеќе
Само да бидам со тебе

Слушај Марта
Не си заминувај од мојот живот те молам
Дозволи ми да бидам барем
Твој пријател

Марта ме бакнува за последен пат
Нејзините усни се сеуште слатки како мед
Ја замолив да се заколне дека ќе ми се јави
Начинот на кој се смее вели "најверојатно"
Нејзините нозе се противат на зората
Таа нема сомнеж дека знае како тоа да го направи

Знаеш Марта
Би дал половина живот и нешто повеќе
Само да бидам со тебе

Слушај Марта
Не си заминувај од мојот живот те молам
Дозволи ми да бидам барем
Твој пријател

Не, не, не
Марта ме бакнува за последен пат
Нејзините усни се сеуште слатки како мед

Знаеш Марта
Би дал половина живот и нешто повеќе
Само да бидам со тебе

Слушај Марта
Не си заминувај од мојот живот те молам
Дозволи ми да бидам барем
Твој пријател

Submitted by KaterinaMKD on Sun, 18/03/2012 - 23:06
thanked 1 time
Guests thanked 1 time
Enrique Iglesias: Top 6
Comments