Perendo, perendo diell i shndritshem [ Zajdi, zajdi, jasno sonce (Зајди, зајди, јасно сонце) ]

Albanian translation

Perendo, perendo diell i shndritshem

Versions: #1#2
Perendo, perendo diell i shndritshem
Perendo, shuhu...
Dhe ti o drite e paster e henes...gjithashtu
Ik me vrap, dhe mbytu.
 
Brenge- pyll, brenge-moter
Le te pikellohemi sebashku
Ti - per gjethet e tua,pyll
Une - per rinine time.
 
Gjethet e tua pyll(gjethnaje)-motra ime
Do te kthehen perseri tek ty
Rinia ime, pyll-motra ime
Nuk do te kthehet...
 
Submitted by Translator44 on Sat, 17/03/2012 - 01:52
thanked 2 times
Guests thanked 2 times
Macedonian

Zajdi, zajdi, jasno sonce (Зајди, зајди, јасно сонце)

Зајди ,зајди јасно сонце,
Зајди помрачи се,
И ти јасна ле ,Месечино,
Бегај удави се.
 
Црнеј горо ,црнеј сестро,
Двајца да црнејме,
Ти за твоите лисја ле ,горо,
 

More

Comments