Необични љубови (Strani amori)

Italiano

Strani amori

Mi dispiace devo andare via
Ma sapevo che era una bugia
Quanto tempo perso dietro a lui
Che promette poi non cambia mai
Strani amori mettono nei guai
Ma in realtà siamo noi

E lo aspetti ad un telefono
Litigando che sia libero
Con il cuore nello stomaco
Un gomitolo nell'angolo
Lì da sola dentro un brivido
Ma perché lui non c'è e sono...

Strani amori che fanno crescere
E sorridere tra le lacrime
Quante pagine lì da scrivere
Sogni e lividi da dividere

Sono amori che spesso a quest'età
Si confondono dentro a quest'anima
Che s'interroga senza decidere
Se è un amore che fa per noi

E quante notti perse a piangere
Rileggendo quelle lettere
Che non riesci più a buttare via
Dal labirinto della nostalgia
Grandi amori che finiscono
Ma perché restano nel cuore

Strani amori che vanno e vengono
Nei pensieri che li nascondono
Storie vere che ci appartengono
Ma si lasciano come noi

Strani amori fragili
Prigioneri, liberi
Strani amori mettono nei guai
Ma in realtà siamo noi

Strani amori fragili
Prigioneri, liberi
Strani amori che non sanno vivere
E si perdono dentro noi

Mi dispiace devo andare via
Questa volta l'ho promesso a me
Perché ho voglia di un amore vero
Senza te

Editado por última vez por maluca el Lun, 04/05/2015 - 20:24
See video
 Intentar alinear
traducción al Macedonio

Необични љубови

Жалам, но заминувам
Иако знаев дека лaга е
Сето време загубено по него
Кој што ветува, но не се смени
Необични љубови, создаваат проблеми
Иако, навистина, тоа сме ние

И го чекаш покрај телефон
Расправајќи (се) дали е слободен
Со срце стегнато во стомак
Како клопче во аголот
Тука, сама, во грч заледена
Зошто ли го нема, тоа се...

Необични љубови кои прават да растеме
И да се смееме низ солзите
Колку ли страници има за пишување
Сништа и модринки за споделување

Тоа се љубови кои на овие години
Ја бунат душава
Која се прашува, но не одговара
Дали ова е љубов за нас

Kолку ли ноќи поминав во солзи
Читајќи ги повторно писмата твои
Не можеш повеќе ни да ги фрлиш
Заплеткан(а) во лавиринтот на носталгијата
Големи љубови кои завршуваат
Но зошто ли остануваат во срцето

Чудни љубови пристигнуваат и заминуваат
Во мислите кои ги сокриваат
Вистински настани кои ни припаѓаат
Но се напуштаат како и ние

Необични љубови - лесно кршливи
Затвореници, слободни
Необични љубови кои не знаат да живеат
И се губат во нас самите

Жалам, сепак заминувам
Тоа си го ветив самата
Бидејќи сакам вистинска љубов
Без тебе

Publicado por Alek Sandar el Vie, 17/08/2012 - 20:57
Por favor, ayuda a traducir "Strani amori"
Comentarios