Paroles de « I ḱe bide sè vo red (И ќе биде сѐ во ред) »

macédonien

I ḱe bide sè vo red (И ќе биде сѐ во ред)

Nemoj da mi mačkaš oči deka znam i jas po nešto
Prestani postojano da prašuvaš za sè i sešto
Visoko si letnal, ajde bidi dobar pak pod dzvezdi spušti se
I kje bide sè vo red
 
Nemoj da se praviš ona što vo nikoj slučaj ne si
Prestani so site tvoi slučki, lugje i adresi
Gledaš deka ti i jas sme dovolni
I zatoa opusti se
I kje bide sè vo red
 
Pušti me malku vnatre
Vo tvojot čuden svet
Daj da ti čuvam tajni
I kje bide sè vo red
Odberi stari pesni
So novi zborovi
Pusti gi da ja gasnat mojata žed
I kje bide sè vo red
I kje bide sè vo red
I kje bide sè vo red
 
Nemoj vekje da se zalis deka troska srekja nemaš
Prestani so taa šema: malku davaš, mnogu zemaš
Visoko si letnal, ajde bidi dobar pak pod dzvezdi spušti se
I kje bide sè vo red
 
Nemoj duso, ne se plaši, ne e zlato sè što sjae
Dali kje te sakam ušte samo eden Gospod znae
Gledaš deka ti i jas sme dovolni
I zatoa opušti se
I kje bide sè vo red
 
Pušti me malku vnatre
Vo tvojot čuden svet
Daj da ti čuvam tajni
I kje bide sè vo red
Odberi stari pesni
So novi zborovi
Pušti gi da ja gasnat mojata žed
I kje bide sè vo red
 
Pušti me malku vnatre
Vo tvojot čuden svet
Daj da ti čuvam tajni
I kje bide sè vo red
Odberi stari pesni
So novi zborovi
Pusti gi da ja gasnat mojata žed
I kje bide sè vo red
I kje bide sè vo red
(Pusti me malku vnatre)
Daj da ti čuvam tajni
I kje bide sè vo red
Odberi stari pesni
I kje bide sè vo red
Ooh, i kje bide sè vo red.
 
Transliteration submitted by amateur on Dim, 23/02/2014 - 08:52

Немој да ми мачкаш очи дека знам и јас по нешто
Престани постојано да прашуваш за сѐ и сешто
Високо си летнал, ајде биди добар пак под ѕвезди спушти се
И ќе биде сѐ во ред

Немој да се правиш она што во никој случај не си
Престани со сите твои случки, луѓе и адреси
Гледаш дека ти и јас сме доволни
И затоа опусти се
И ќе биде сѐ во ред

Пушти ме малку внатре
Во твојот чуден свет
Дај да ти чувам тајни
И ќе биде сѐ во ред
Одбери стари песни
Со нови зборови
Пусти ги да ја гаснат мојата жед
И ќе биде сѐ во ред
И ќе биде сѐ во ред
И ќе биде сѐ во ред

Немој веќе да се залис дека троска среќа немаш
Престани со таа шема: малку даваш, многу земаш
Високо си летнал, ајде биди добар пак под ѕвезди спушти се
И ќе биде сѐ во ред

Немој дусо, не се плаши, не е злато сѐ што сјае
Дали ќе те сакам уште само еден Господ знае
Гледаш дека ти и јас сме доволни
И затоа опушти се
И ќе биде сѐ во ред

Пушти ме малку внатре
Во твојот чуден свет
Дај да ти чувам тајни
И ќе биде сѐ во ред
Одбери стари песни
Со нови зборови
Пушти ги да ја гаснат мојата жед
И ќе биде сѐ во ред

Пушти ме малку внатре
Во твојот чуден свет
Дај да ти чувам тајни
И ќе биде сѐ во ред
Одбери стари песни
Со нови зборови
Пусти ги да ја гаснат мојата жед
И ќе биде сѐ во ред
И ќе биде сѐ во ред
(Пусти ме малку внатре)
Дај да ти чувам тајни
И ќе биде сѐ во ред
Одбери стари песни
И ќе биде сѐ во ред
Оох, и ќе биде сѐ во ред.

Publié par saninova77 le Mer, 07/12/2011 - 15:45
Traductions de « I ḱe bide sè vo red (И ќе биде сѐ во ред) »
Commentaires