вистинската љубов простува

espagnol

El Verdadero Amor Perdona

Tienes todos los espacios
Inundados de tu ausencia
Inundados de silencio
No hay palabras, no hay perdón

Tú me tienes olvidado
No respondes al llamado
No eches tierra a la palabra
Me condenas a la nada
No me entierres sin perdón

Mira corazón que es el engaño
Se revierte y hace daño
Se revienta en el aire
Como pompas de jabón

Como pude haberte yo herido
Engañarte y ofendido
Alma gemela no te olvido
Aunque me arranque el corazón

Ay! El rencor que nos envenena
Nos hace daño
Aunque no regreses corazón
Has de perdonarme

El verdadero amor perdona
No abandona, no se quiebra
No aprisiona, no revienta
Como pompas de jabón

Aha haaha hahah- ahaha

Un error es algo humano
No justifico la traición
Los amantes verdaderos
Se comprenden, se aman
Y se olvidan del rencor

La noche empieza a amotinarse
De sueños rotos y el dolor
Y me revuelco en la cama
Aferrándome a la nada
Implorando tu perdón

Mira corazón cuanto te extraño
Pasan días, pasan años
Y mi vida se revienta
Como pompas de jabón

Como pude haberte yo herido
Engañarte y ofendido
Alma gemela no te olvido
Aunque me arranque el corazón

Ay! El rencor que nos envenena
Nos hace daño
Aunque no regreses corazón
Has de perdonarme

El verdadero amor perdona
No abandona, no se quiebra
No aprisiona, no revienta
Como pompas de jabón

El verdadero amor perdona
El verdadero amor perdona
Si el amor es verdadero
No se quiebra, no abandona
Si el amor es verdadero
No se quiebra, no abandona

Publié par ang le Dim, 13/11/2011 - 18:41
Voir la vidéo
Essayer d’aligner
traduction en macédonien

вистинската љубов простува

ти го имаш целиот простор
полава од твоето одсуство
полава од твојата тишина
нема зборови,нема изговори
ти ме забоврави
не одговарш на повиците
ти не го одржуваш твоето ветување
ти ме осуди мене за ништо
немој да ме пограбаш без да ми простиш

погледни срце ова е измама
се се мeнува и прави штеата
и ке пукне во воздухот
како меурчиња од сапуница
како можев да те повредам
да те измамам и да те навредам
сродна душа никогаш не се заборава
дури и ако моето срце престани

има! лоши чуства не отруваат нас
тоа нас не боли
и да не се вартиш срце
ти мора да простиш

вистинската љубов простува
не се напушта , не се крши
не се затвара не пука
како меурчиња од сапуница

Грешка е нешто човечко
Тоа не го оправдува неверството
вистинските љубовници се разбираат еден со друг ,љубов посто измѓу нив
и зборави на лошите чуства
ноќта започнува немир на
скршени соништа и болка
и јас се прпелам низ креветот
држење за ништо
молејќи за твое простување

Види, срце, колку ми недостасуваш
Денови минуваат ,годините минуваат
И мојот живот прснува
како меурчиња од сапуница
како можев да те повредам
да те измамам и да те навредам
сродна душа никогаш не се заборава
дури и ако моето срце престани

има! лоши чуства не отруваат нас
тоа нас не боли
и да не се вартиш срце
ти мора да простиш

вистинската љубов простува
не се напушта , не се крши
не се затвара не пука
како меурчиња од сапуница

Вистинската љубов простува (2)
Ако љубовта е вистинска, таа не се скрши, не се напушта

Publié par gianluca_no1 le Mar, 15/11/2011 - 12:56
1 remerciement
Un invité a donné 1 remerciement
Commentaires