Please translate Što te nema (Што те нема)

macédonien

Što te nema (Што те нема)

Дај кажи што те, што те нема,
кој ли те маѓепса?!
Стота зора сонам,
да те сретнам морам,
срцево те моли ,
дај да те преболи...
Ми гали образ солза врела,
кај ли ми одлета?!
А в душа вене ружа бела,
свена со пролетта...
Кај ли ќе те крие
гром да те убие!
Ноќта слатко спие
за да ме успие...

Што сака нека биде,
дај ми да заспијам...
Во глува доба, доцен час,
јас на сон да ти слушнам глас
и на сон барем да те гушнам...
Што сака нека биде,
дај ми да заспијам...
Во глуво доба, доцен час,
јас на сон да ти слушнам глас..
Еј, што те нема, што те нема,
гром да те убие!

Еј, око мое, душо моја,
кај ли ми одлета?!
А пролет мека како чоја
пак ќе ми долета.
Кај ли ќе те крие,
гром да те убие!
Дождот тивко лие,
кој да ме успие?!

Што сака нека биде,
дај ми да заспијам...
Во глува доба, доцен час,
јас на сон да ти слушнам глас
и на сон барем да те гушнам...
Што сака нека биде,
дај ми да заспијам...
Во глуво доба, доцен час,
јас на сон да ти слушнам глас...
Еј, што те нема, што те нема,
гром да те убие!

Гром да те убие!

Commentaires:

Lidija Kočovska - Što te nema (Skopje 1995)
Music & Arrangement: Kire Kostov.

Plus de traductions de « Što te nema (Што те нема) »
Commentaires