Koj se smee sega (Кој се смее сега) [ Who's Laughing Now ]

anglais

Who's Laughing Now

Mummy they call me names
They wouldn't let me play
I'd run home, sit and cry almost everyday
'Hey Jessica, you look like an alien
With green skin you don't fit in this playpen'
Well they pull my hair
They took away my chair
I keep it in and pretend that I didn't care
'Hey Jessica, you're so funny
You've got teeth just like Bugs bunny'
 
Oh, so you think you know me now
Have you forgotten how
You would make me feel
When you drag my spirit down
But thank you for the pain
It made me raise my game
And I'm still rising, I'm still rising
 
So make your jokes
Go for broke
Blow your smoke
You're not alone
But who's laughing now
But who's laughing now
So raise the bar
Hit me hard
Play your cards
Be a star
But who's laughing now
But who's laughing now
 
Cos I'm in L.A
You think I've made my fame
If it makes us friends
When you only really know my name
'Oh Jessie, we knew you could make it
I've got a track and I'd love you to take it'
So now because I'm signed
You think my pockets lined
4 years now and I'm still waiting in the line
'Oh Jessie, I saw you on youtube
I tagged old photos from when we was at school'
 
Oh, so you think you know me now
Have you forgotten how
You would make me feel
When you drag my spirit down
But thank you for the pain
It made me raise my game
And I'm still rising, I'm still rising
 
So make your jokes
Go for broke
Blow your smoke
You're not alone
But who's laughing now
But who's laughing now
So raise the bar
Hit me hard
Play your cards
Be a star
But who's laughing now
But who's laughing now
 
Jessie
She broke out of the box
Swallowed your pride
You got that ego cough
Let the haters hate
You're like way too late
See I got a message from you
'Hola, I'm proud of you'
'Oh my god babe your voice is like wow!'
My reply: Who's laughing now
 
Oh, so you think you know me now
Have you forgotten how
You would make me feel
When you drag my spirit down
But thank you for the pain
It made me raise my game
And I'm still rising, I'm still rising
 
So make your jokes
Go for broke
Blow your smoke
You're not alone
But who's laughing now
But who's laughing now
So raise the bar
Hit me hard
Play your cards
Be a star
But who's laughing now
But who's laughing now
 
So make your jokes
Go for broke
Blow your smoke
You're not alone
But who's laughing now
But who's laughing now
So raise the bar
Hit me hard
Play your cards
Be a star
But who's laughing now
 
Publié par szviky91 le Mer, 24/08/2011 - 16:15
videoem: 
Aligner les paragraphes
traduction en macédonien

Koj se smee sega (Кој се смее сега)

Мамо, ми вадат прекари
Не сакаат да си играат со мене
Бегам дома, седам и плачам речиси секој ден
„Еј Џесика, личиш на вонземјанин
Со таа зелена кожа не припаѓаш во местово за игра“
Па, ме влечат за коса
Ми го земаат столот
Но, си молчам и се преправам дека не ми е гајле
„Еј Џесика, ама си смешна
Забите ти се како на Ушко Долгоушко“
 
О, си мислите дека сега ме познавате?
Зарем заборавивте
Како правевте да се чувствувам
Кога ме понижувавте?
Но, ви благодарам за болката
Од тоа ми зајакна духот
И станувам сè посилна и посилна
 
Продолжете си со шегите,
Одете на сѐ или ништо,
Надувајте се,
Ама не сте сами
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
Зголемете си ги очекувањата
И удрете ме силно
Изиграјте си ги картите
Бидете ѕвезди
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
 
Зашто сум во Лос Анџелес
Мислите дека сум позната,
Ако сме пријатели,
Како ми го знаете само името?
„О Џеси, знаевме дека ќе успееш
Имам нова песна, и би сакал да ја испееш“
И бидејќи сега потпишав договор
Мислите џебовите ми се полни
Веќе 4 години, ама уште чекам во редот
„О Џеси, те видов на Јутуб
Те означив на едни стари слики од школски денови“
 
О, си мислите дека сега ме познавате?
Зарем заборавивте
Како ме правевте да се чувствувам
Кога ме понижувавте?
Но, ви благодарам за болката
Од тоа ми зајакна духот
И станувам сè посилна и посилна
 
Продолжете си со шегите,
Одете на сѐ или ништо,
Надувајте се,
Ама не сте сами
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
Зголемете си ги очекувањата
И удрете ме силно
Изиграјте си ги картите
Бидете ѕвезди
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
 
Џеси
Таа излезе од сенката
Голтни си ја гордоста
Потисни си го егото
Нека мразат душманите
Премногу сте задоцниле
Видете, имам порака од вас:
-Се гордеам со тебе!
-Боже мој, душо, гласот ти е врв!
Мојот одговор: „Кој се смее сега?“
 
О, си мислите дека сега ме познавате?
Зарем заборавивте
Како ме правевте да се чувствувам
Кога ме понижувавте?
Но, ви благодарам за болката
Од тоа ми зајакна духот
И станувам сè посилна и посилна
 
Продолжете си со шегите,
Одете на сѐ или ништо,
Надувајте се,
Ама не сте сами
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
Зголемете си ги очекувањата
И удрете ме силно
Изиграјте си ги картите
Бидете ѕвезди
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
 
Продолжете си со шегите,
Одете на сѐ или ништо,
Надувајте се,
Ама не сте сами
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
Зголемете си ги очекувањата
И удрете ме силно
Изиграјте си ги картите
Бидете ѕвезди
Но, кој се смее сега?
Но, кој се смее сега?
 
Publié par ivank23 le Lun, 25/06/2012 - 01:25
Ajouté en réponse à la demande de Cecush
Idioms from "Who's Laughing Now"
Commentaires