Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце) tekst

Makedonski

Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце)

Ти, златно Сонце, не заоѓај
во матни води не умирај
пред тебе Сонце, целата Земја
без тебе земја, моја постела

рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре

Без тебе сама не заспивам
деној се редат деној, не живеам
по ридој темни магли послани
по тебе се тоа моите воздишки

Со солзи писмо ми пишуваш
мене ми е место горе на небо
мене ми е место горе на небо
за да будам ангел што ќе те чува

рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре

Postavljeno od Linerva u Uto, 04/10/2011 - 18:34
Zadnje uređeno od Natoska u Ned, 15/12/2013 - 08:34
Ti, zlatno Sonce, ne zaogjaj
vo matni vodi ne umiraj
pred tebe Sonce, celata Zemja
bez tebe zemja, moja postela

refren:
Kade da te baram, koi gradovi
moeto srce crno-belo da pee
srceto moe crno-belo ne pee
koga našta mladost seta izgore

Bez tebe sama ne zaspivam
denoj se redat denoj, ne živeam
po ridoj temni magli poslani
po tebe se toa moite vozdiški

So solzi pismo mi pišuvaš
mene mi e mesto gore na nebo
mene mi e mesto gore na nebo
za da budam angel što kje te čuva

refren:
Kade da te baram, koi gradovi
moeto srce crno-belo da pee
srceto moe crno-belo ne pee
koga našta mladost seta izgore
Postavljeno od amateur u Uto, 04/10/2011 - 18:34
Zadnje uređeno od amateur u Uto, 25/02/2014 - 04:42

Video

See video
Komentari