Семеен портрет (Family Portrait)

Angol

Family Portrait

Momma please stop crying, I can’t stand the sound
Your pain is painful and it’s tearing me down
I hear glasses breaking as I sit up in my bed
I told God you didn’t mean those nasty things you said
You fight about money, about me and my brother
And this I come home to, this is my shelter

It ain’t easy growing up in world war 3
Never knowing what love could be, you’ll see
I don’t want love to destroy me, like it has done my family

Can we work it out?
Can we be a family?
Promise I’ll be better
Mommy, I’ll do anything
Can we work it out?
Can we be a family?
Promise I’ll be better

Daddy, please don’t leave

Daddy please stop yelling, I can’t stand the sound
Make Momma stop crying ‘cause I need you around
My momma she loves you
No matter what she says, it’s true
I know that she hurts you, but remember I love you too
I ran away today
Ran from the noise, ran away
Don’t wanna go back to that place
But don’t have no choice, no way

It ain’t easy growing up in world war 3
Never knowing what love could be, what I've seen
I don’t want love to destroy me, like it has done my family

Can we work it out?
Can we be a family?
Promise I’ll be better
I promise I’ll do anything to keep home
Can we work it out?
Can we be a family?
Promise I’ll be better
I promise, I promise
Daddy, please don’t leave

In our family portrait we look pretty happy
Let’s play pretend, let’s act like it comes naturally
I don’t wanna have to split the holidays
And I don’t want 2 addresses
I don’t want a step brother anyways
And I don’t want my mom to have to change her last name

In our family portrait we look pretty happy
Let’s play pretend
Oh let’s go back, oh let’s go back to that
Remember the days, remember the days
Let’s go back to that
Can we be a family?
Promise I’ll be better
Daddy, please don’t leave me
Daddy, don’t leave, daddy, don’t leave
Daddy, don’t leave, turn around please

Remember that the night you left
You took my shining star
Daddy, don’t leave, Daddy, don’t leave
Daddy, don’t leave, don’t leave me here

Mom will be nicer and I’ll be so much better
And I’ll tell my brother I won’t spill the milk at dinner
I’ll be so much better, I’ll do everything right
I’ll be your little girl forever
I’ll go to sleep at night

Kűldve: Katina Hétfő, 01/12/2008 - 20:50
Videó megtekintése
Try to align
Macedón translation

Семеен портрет

Мама те молам престани да плачеш, не го поднесувам звукот
Твојата болка е болна и ме растргнува
Слушам како се кршат чаши додека седам во мојот кревет
Му кажав на Бог дека не ги мислиш одвратните работи кои ги кажа
Се карате за пари, за мене и мојот брат
На ова доаѓам дома, ова е моето скривалиште

Не се лесно да се расне во Трета Светска Војна
Не знаејќи што може да е љубовта, ќе видиш
Не сакам љубовта да ме уништи, како што го уништи моето семејство

Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
Мамо, ќе направам се
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра

Тато, престани да викаш, не го поднесувам звукот
Нека мама престане да плаче, ми требаш
Мајка ми те сака
Без оглед што зборува, тоа е вистината
Знам дека те повреди, но запомни и јас те сакам
Денес побегнав
Побегнав од бучавата, далеку
Не сакам да се враќам таму,
Но немам друг избор, не

Не се лесно да се расне во Трета Светска Војна
Не знаејќи што може да е љубовта, ќе видиш
Не сакам љубовта да ме уништи, како што го уништи моето семејство

Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра
Мамо, ќе направам се
Можеме ли да поправиме?
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам добра

На нашиот семеен портрет изгледаме среќни
Ајде да се преправаме, ќе ни дојде природно
Не сакам да ги делам празниците
Не сакам две адреси
Не сакам полубрат
И не сакам мајка ми да го смени презимето

На нашиот семеен портрет изгледаме среќни
Ајде да се преправаме
Ох, да се вратиме на тоа, да се вратиме на тоа
Се сеќавам на деновите, се сеќавам на деновите
Ајде да се вратиме на тоа
Можеме ли да бидеме семејство?
Ветувам, ќе бидам подобра
Тато, те молам не заминувај
Тато, не заминувај, не заминувај
Тато не заминувај, сврти се

Се сеќаваш на ноќта кога замина
Ми ја зема светлата ѕвезда
Тато, не заминувај, тато, не заминувај
Тато не заминувај, не ме оставај овде

Мама ќе биде подобра, јас ќе бидам подобра
И ќе му кажам на бато, нема да го истурам млекото на вечера
Ќе бидам подобра, ќе направам се како треба
Ќе бидам твоето мало девојче засекогаш
Ќе спијам навечер

Kűldve: KaterinaMKD Szerda, 21/03/2012 - 20:18
thanked 1 time
Guests thanked 1 time
Hozzászólások