Таткова фигура (Father Figure)

Angol

Father Figure

That's all I wanted
Somthing special, something sacred -
In your eyes
For just one moment
To be bold and naked
At your side

Sometimes I think that you'll never
Understand me
Maybe this time is forever.....
Say it can be

That's all you wanted
Something special, something sacred -
In your life
Just for one moment
To be warm and naked
At my side

Sometimes I think that you'll never
Understand me
But something tells me together
We'd be happy

(Baby)
I will be your father figure
(Oh baby)
Put your tiny hand in mine
(I'd love to)
I will be your preacher teacher
(Be your daddy)
Anything you have in mind
(It would make me)
I will be your father figure
(Very happy)
I have had enough of crime
(Please let me)
I will be the one who loves you -
Until the end of time

That's all I wanted
But sometimes love can be mistaken
For a crime
That's all I wanted
Just to see my baby's
Blue eyed shine
This time I think that my lover
Understands me
If we have faith in each other
Then we can be
Strong

I will be your father figure
Put your tiny hand in mine
I will be your preacher teacher
Anything you have in mind
I will be your father figure
I have had enough of crime
I will be the one who loves you
Until the end of time

If you are the desert
I'll be the sea
If you ever hunger -
Hunger for me
Whatever you ask for
That's what I'll be....

So when you remember the ones who have lied
Who said that they cared
But then laughed as you cried
Beautiful darling
Don't think of me

Because all I ever wanted
It's in your eyes baby, baby
And love can't lie, no....
(Greet me with the eyes of a child)
My love is always telling me so....
(Heaven is a kiss and a smile)
Just hold on, hold on
I won't let you go, my baby

I will be your father figure
Put your tiny hand in mine
I will be your preacher teacher
Anything you have in mind
I will be your father figure
I have had enough of crime
(So I am gonna love you)
Until the end of time
I will be your father
I will be your preacher
I'll be your daddy
I will be the one who loves you until the end of time

Last edited by crimson_antics on Péntek, 28/06/2013 - 01:09
Try to align
Macedón translation

Таткова фигура

Тоа е се што сакав
Нешто посебно, нешто свето
Во твоите очи
За само еден момент
Да бидам храбар и гол
Покрај тебе

Понекогаш мислам дека никогаш
Нема да ме разбереш
Можеби овојпат е вечно
Кажи дека можно е

Тоа е се што сакаше ти
Нешто посебно, нешто свето
Во твојот живот
За само еден момент
Да бидеш топла и гола
Покрај мене

Понекогаш мислам дека никогаш
Нема да ме разбереш
Но нешто ми вели
Дека би биле среќни

(Душо)
Јас ќе бидам твоја таткова фигура
(Ох душо)
Твојата мала рака ќе ја ставам во мојата
(Би сакал)
Ќе бидам твој проповедник учител
(Ќе бидам твој татко)
Се што имаш на ум
(Тоа ќе ме направи)
Јас ќе бидам твоја таткова фигура
(Многу среќен)
Доволно беа недоразбирањата
(Те молам дозволи ми)
Јас ќе бидам тој кој ќе те сака
До крајот на времето

Тоа е се што сакав
Но понекогаш љубовта ја мешаме
Со недоразбирање
Тоа е се што сакав
Да ја видам мојата драга
Да светат нејзините сини очи
Овој пат мислам мојата љубовница
Ме разбира
Ако имаме верба меѓусебе
Тогаш можеме да бидеме
Силни

Јас ќе бидам твоја таткова фигура
Твојата мала рака ќе ја ставам во мојата
Ќе бидам твој проповедник учител
Се што имаш на ум
Јас ќе бидам твоја таткова фигура
Доволно беа недоразбирањата
Јас ќе бидам тој кој ќе те сака
До крајот на времето

Ако си ти пустина
Јас ќе сум морето
Ако си некогаш гладна
Гладна за мене
Што и да посакаш
Тоа и ќе бидам

Кога ќе се сетиш на тие што те лажеле
Оние кои рекле дека се грижат
Но се потоа се смееле на твојот плач
Прекрасна драга
Не помислувај на мене

Бидејќи се што сакав
Беше во твоите очи драга, драга
Љубовта не знае да лаже, не...
(Поздрави ме со тие детски очи)
Мојата љубов секогаш така ми вели
(Рајот е бакнеж и насмевка)
Почекај, почекај
Не те пуштам да си одиш, драга моја

Јас ќе бидам твоја таткова фигура
Твојата мала рака ќе ја ставам во мојата
Ќе бидам твој проповедник учител
Се што имаш на ум
Јас ќе бидам твоја таткова фигура
Доволно беа недоразбирањата
(Затоа ќе те сакам)
До крајот на времето
Јас ќе бидам твој татко
Јас ќе бидам твој проповедник
Јас ќе бидам твој татко
Јас ќе сум тој кој ќе те сака до крајот на времето

Kűldve: KaterinaMKD Hétfő, 19/03/2012 - 14:29
thanked 1 time
Guests thanked 1 time
Hozzászólások