Љубов за мексиканката (Amor a la mexicana)

Spagnolo

Amor a la mexicana

Compasión no quiero, lástima no quiero
quiero un amor duro que me pueda hacer vibrar
tu sabor yo quiero, tu sudor yo quiero
quiero tu locura que me haga delirar
pura caña... puro amor...

Amor a la mexicana, de cumbia, huapango y son
caballo, bota y sombrero, tequila, tabaco y ron
amor a la mexicana, caliente al ritmo del sol
despacio y luego me mata, mi macho de corazón

Amor a la mexicana...
Amor a la mexicana...
Amor a la mexicana...
Amor a la mexicana...

Suavecito quiero, bien rudo lo quiero
quiero que me llegue hasta el fondo del corazón
lento yo lo quiero siempre más yo quiero
quiero que me espante hasta perder la razón
pura caña... puro amor...

Amor a la mexicana...
ay, quiero tu amor hasta el fondo del corazón
amor a la mexicana...
y en tu locura quiero perder la razón
amor a la mexicana...
suavecito, despacito yo lo quiero
amor a la mexicana...
de cariño, de delirio, yo me muero

Postato da bogazici86 Lun, 08/12/2008 - 12:22
Ultima modifica Natoska Mer, 03/12/2014 - 13:08
Vedi il video
 Prova ad allineare
traduzione in Macedone

Љубов за мексиканката

Не сакам сочувство и сожалување
сакам љубов која ке трае и ќе ме прави да се чувствувам жив/а.
Го сакам твојот вкус, твојот сладок вкус
ја сакам твојата лудост која ќе ме запали
чиста љубов..

Љубов за мексиканката, од кумбиа, хуапанго и сон*
коњ, чизми и сомбреро, текила, бурмут и рум.
Љубов за мексиканката, врела на ритмот на сонцето
полека и потоа ме убива, мажот на моето срце.

Го сакам мазно, го сакам грубо,
сакам да стигне до крајот на срцето
Го сакам бавно, секогаш посакувам
сакам да почуствувам страв од кој се губи разумот.
чиста љубов...

Љубов за мексиканката
ах, ја сакам твојата љубов до крајот на срцето.
Љубов за мексиканката
и да го загубам разумот во твојата лудост.
Љубов за мексиканката
го сакам мазно и полека.
Љубов за мексиканката
ќе умрам од љубов и желба.

* видови кубанска музика

Postato da zjovana123 Lun, 28/05/2012 - 12:55
ringraziato 3 volte
Utente Tempo fa
KaterinaMKD3 anni 23 settimane
Gli ospiti hanno ringraziato 2 volte
Commenti