Dojdi (Дојди) [ Dođi ]

traduzione in Macedone

Dojdi (Дојди)

Дојди, заборави, ти нудам ноќи магични
и будења во постела полна со шеќер
Пред мојот прозор дрво со диви костени
и пуно плодови непотрибни за никого
Ангелите нека те чуваат кога времето боли
Дали човек се, баш се`, на крај преболува?
 
Би заспал јас сега, на твоите раце
и никогаш не би се пробудил
Нека си тече времето, броејќи ги годините
Мене веќе ми е доста од чекање
 
Дојди, заборави, ти нудам ноќи магични
и будења во постела полна со шеќер
Дојди, и остани, ти нудам солзи како бисери
Моите намери сеуште се искрени...
 
Postato da krstep Sab, 11/06/2011 - 23:05
Commenti dell’autore:

Дадов се од себе Smile

ringraziato 3 volte
UtenteTempo fa
san792 anni 15 settimane
Gli ospiti hanno ringraziato 2 volte
Croato

Dođi

Dođi, zaboravi, nudim ti noći čarobne,
i buđenja u postelji punoj šećera.
Ispred mog prozora drvo divljeg kestenja,
puno plodova koje nitko ne treba.
 

Altro

Commenti fatti