Овдовеала лисицата [ Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката) ]

traduzione in Macedone

Овдовеала лисицата

Овдовеала лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Со дванаесет лисичиња
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Одговара лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Нема мама да ве види
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Ќе нè видиш, ма мамо
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
На пазарот во чаршијата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Во торбата на ловецот
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
На вратот на болјеринот
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Овдовеала лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Со дванаесет лисичиња
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Одговара лисицата
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Нема мама да ве види
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Postato da ivank23 Dom, 03/06/2012 - 19:35
Bulgaro

Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)

Овдовяла лисичката
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Със дванайсет лисиченца
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
 
Отговаря лисичката
Ди-ле-до ди-ли-ле-до ди-ле-до
Не ща мама да ва види
 

Altro

Altre traduzioni di “Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)”
Bulgaro → Macedone - ivank23
Per favore aiutaci a tradurre “Ovdovyala Lisichkata (Овдовяла лисичката)”
Commenti fatti