Што направи? (Que Hiciste)

Spagnolo

Que Hiciste

Ayer nos dos soñabamos con un mundo perfecto
Ayer a nuestros labios les sobraban las palabras
Porque en los ojos nos espiabamos el alma
Y la verdad no vacilaba en tu mirada

Ayer nos no metimos conquistar el mundo entero
Ayer tu me juraste que ese amor seria eterno
Por que una vez equivocarse suficiente
Para aprender lo que es amar sinceramente

¿Que Hiciste? Hoy destruiste con tu orgullo la esperanza
Hoy empañaste con tu furia mi mirada
Borraste toda nuestra historia con tu rabia
Y confundiste tanto amor que te entregaba
Con un permiso para si romperme el alma

¿Que Hiciste? Nos obligaste a destruir las madrugadas
Y nuestras noches las ahogaron tus palabras
Mis ilusiones acabaron con tus farzas
Se te olvido que era el amor lo que importaba
Y con tus manos derrumbaste nuestra casa

Mañana que amanezca un dia nuevo en mi universo
Mañana no vere tu nombre escrito entre mis versos
No escuchare palabras de arrepentimiento
Ignorare sin pena tu remordimiento

Mañana olvidare que ayer yo fui tu fiel amante
Mañana ni siquiera habra razones para odiarte
Yo borrare todos tus sueños en mis sueños
Que el viento arrastre para siempre tus recuerdos

¿Que Hiciste? Hoy destruiste con tu orgullo la esperanza
Hoy empañaste con tu furia mi mirada
Borraste toda nuestra historia con tu rabia
Y confundiste tanto amor que te entregaba
Con un permiso para si romperme el alma

¿Que Hiciste? Nos obligaste a destruir las madrugadas
Y nuestras noches las ahogaron tus palabras
Mis ilusiones acabaron con tus farzas
Se te olvido que era el amor lo que importaba
Y con tus manos derrumbaste nuestra casa

Y confundiste tanto amor que te entregaba
Hoy no permito para ti romperme el alma

¿Que Hiciste? Nos obligaste a destruir las madrugadas
Y nuestras noches las ahogaron tus palabras
Mis ilusiones acabaron con tus farzas
Se te olvido que era el amor lo que importaba
Y con tus manos derrumbaste nuestra casa

Postato da Perle Ven, 05/12/2008 - 12:29
Vedi il video
 Prova ad allineare
traduzione in Macedone

Што направи?

Вчера обајцата сонувавме за совршен свет
Вчера на нашите усни им недостигаа зборови
Бидејќи со очите си читавме во душите
И само искреност имаше во твојот поглед

Вчера се заколнавме дека ќе го освоиме светот
Вчера се заколна дека нашата љубов ќе биде вечна
Еднаш е доволно да се згреши
За да знаеш што значи да сакаш искрено

Што направи? Со својата гордост ја уништи надежта
Поради твојот бес моите очи гледаат на темната страна
Ја избриша целата наша приказна со својата лутина
Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата

Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа

Утре кога ќе изгрее нов ден за мене
Утре твоето име нема да го има во моите стихови
Нема да ги слушам твоите покајнички зборови
Ќе го игнорирам твоето каење без болка

Утре ќе заборавам дека ти бев верна љубовница
Утре нема да имам ни причина да те мразам
Ќе ги избришам нашите сништа
Нека ветрот засекогаш ги оттргне спомените од тебе

Што направи? Со својата гордост ја уништи надежта
Поради твојот бес моите очи гледаат на темната страна
Ја избриша целата наша приказна со својата лутина
Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата

Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа

Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата

Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа

Postato da KaterinaMKD Dom, 18/03/2012 - 19:31
ringraziato 1 volta
Utente Tempo fa
becca2redhot3 anni 35 settimane
Commenti