Ден без тебе (Den bez teb)

Búlgaro

Den bez teb

S tebe preotkrih sveta,
S tebe malkite nešta sa značimi.
Nevăzmožno e sega daže den da izdărža,
Den edinstven bez teb. Ti si mojto vtoro az.
 
Den bez teb ne moga znaj. Den bez teb.
Slănceto ne šte izgree tozi den za men! Den bez teb.
Az edva li šte go preživeja tozi den.
Den bez teb. Den bez teb.
 
Sviknah tolkova săs teb,
Če te čuvstvam vseki mig čast ot mene.
Mojte misli ti četeš, te prozračni sa za teb.
Ti si mojto vtoro az.
 
Den bez teb ne moga znaj. Den bez teb.
Slănceto ne šte izgree tozi den za men! Den bez teb.
Az edva li šte go preživeja tozi den. Den bez teb.
Slănceto ne šte izgree tozi den za men! Den bez teb.
Az edva li šte go preživeja tozi den.
Den bez teb. Den bez teb.
 
Transliteration submitted by amateur on Quinta-feira, 17/04/2014 - 02:13
С тебе преоткрих света,
С тебе малките неща са значими.
Невъзможно е сега даже ден да издържа,
Ден единствен без теб. Ти си мойто второ аз.
 
Ден без теб не мога знай. Ден без теб.
Слънцето не ще изгрее този ден за мен! Ден без теб.
Аз едва ли ще го преживея този ден.
Ден без теб. Ден без теб.
 
Свикнах толкова със теб,
Че те чувствам всеки миг част от мене.
Мойте мисли ти четеш, те прозрачни са за теб.
Ти си мойто второ аз.
 
Ден без теб не мога знай. Ден без теб.
Слънцето не ще изгрее този ден за мен! Ден без теб.
Аз едва ли ще го преживея този ден. Ден без теб.
Слънцето не ще изгрее този ден за мен! Ден без теб.
Аз едва ли ще го преживея този ден.
Ден без теб. Ден без теб.
 
Submetido por maxsimn em Quinta-feira, 10/01/2008 - 22:00
Align paragraphs
Macedônio translation

Ден без тебе

Со тебе повторно го открив светот,
со тебе малите нешта се значајни
невозможно е сега дури и еден ден да издржам.
Ден единствен без тебе. Ти си моето второ јас.
 
Не можам ни ден без тебе, знај. Ден без тебе.
Сонцето не ќе изгрее денес за мене! Ден без тебе.
Јас едвај ќе го преживеам овој ден.
Ден без тебе. Ден без тебе.
 
Толку се навикнав на тебе
што те чувствувам секој миг како дел од мене.
Моите мисли ти ги читаш, тие се отворени за тебе.
Ти си моето второ јас.
 
Не можам ни ден без тебе, знај. Ден без тебе.
Сонцето не ќе изгрее денес за мене! Ден без тебе.
Јас едвај ќе го преживеам овој ден.Ден без тебе.
Сонцето не ќе изгрее денес за мене! Ден без тебе.
Јас едвај ќе го преживеам овој ден.
Ден без тебе. Ден без тебе.
 
Submetido por ivank23 em Sábado, 12/05/2012 - 17:10
Mais traduções de "Den bez teb"
Búlgaro → Macedônio - ivank23
Comentários
kdravia     outubro 11th, 2012

Коригирах малко оригиналния текст, поправи си превода.

ivank23     outubro 11th, 2012

Сторено.