Десет години помлада (Deset mladja)

Bósnio

Deset mladja

Vidi ovu zvijezdu, vidi ove ostvarene zelje
ovo kino snova zovu fantazijom
sad kad proslo je ono najgore
zasto mi sad priredjujes to

Tvoje godine traze
nesto lazno i umirujuce
bijeg od vode i struje
i sigurnosti, znam po sebi

Noge kao da zure
zeljne avanture
da si deset mladja
a da si opet ti

Ref.
Ostavi me danas, ostavi me juce
ostavi me, moja vilo, bilo kad
ostavi me sutra il' nekog novog jutra
samo me ne ostavljaj sad
na vrhu uvijek ima mjesta
ako se krene sa dna

Jer ja imam samo tebe
i ne znam koliko ta ljubav vrijedi
nikog prije imao nisam
da te usporedim, znas to dobro

Stavi kremu za bore
mozda ti se osmijeh vrati
sa mnom si deset mladja
samo si sa mnom opet ti

Ref.
Ostavi me danas, ostavi me juce
ostavi me, moja vilo, bilo kad
ostavi me sutra il' nekog novog jutra
samo me ne ostavljaj sad

Ostavi me, ostavi me juce
ostavi me bilo kad
ostavi me nekog novog jutra
samo me ne ostavljaj sad

Ostavi me danas, ostavi me juce
ostavi me, moja vilo, bilo kad
ostavi me sutra il' nekog novog jutra
samo me ne ostavljaj sad

Ostavi me danas, ostavi me juce
ostavi me, moja vilo, bilo kad
ostavi me sutra il' nekog novog jutra
samo me ne ostavljaj sad
na vrhu uvijek ima mjesta

Submetido por Azraa em Segunda-feira, 29/12/2008 - 09:02
See video
 Tentar alinhar
Macedônio translation

Десет години помлада

Види ја оваа ѕвезда, види ги овие остварени желби
Ова кино на сонови го нарекуваат фантазија
Сега кога помина најлошото
Зошто сега ми го правиш ова

Твоите години бараат
нешто лажно и смирено
бегство од вода и струја
и сигурност, знам по себе

Нозете како да зјапаат
Желни за авантура
Да си десет години помлада
а да си сеуште ти

Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега
На врвот секогаш има место
Ако се тргне од дното

Оти јас те имам само тебе
И не знам колку таа љубов вреди
Никој претходно не сум имам
за да те споредам, тоа добро го знаеш

Стави крема за брчките
Можеби насмевката ќе ти се врати
Со мене си десет години помлада
Само си со мене повторно ти

Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега

Остави ме, остави ме вчера
Остави ме било кога
Остави ме некое ново утро
Само немој да ме оставиш сега

Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или во некое ново утро
Само не ме оставај сега

Остави ме денеска, остави ме вчера
Остави ме, моја самовило, било кога
Остави ме утре или некое ново утро
Само не ме оставај сега
На врвот секогш има место

Submetido por -N.a.d.E.- em Sexta-feira, 23/07/2010 - 18:03
Comentários