Prispivna pesna (Приспивна песна) [ Lullaby ]

Macedônio translation

Prispivna pesna (Приспивна песна)

Прати желба на некоја ѕвезда
Изработи си ја работата и далеку ќе стасаш
Прати желба на некоја ѕвезда
Направи карта, и ете си

Прати надеж по некој бран
Смртна желба пред гробот
Прати надеж по некој бран
За сите души кои не успеа да ги спасиш

И ти беше високо
Ама сега ќе паднеш ниско
Не прекинувај ја магијата
Во живото поминат во обид да направиш добро
И ти беше високо
Ама сега ќе паднеш ниско
Не прекинувај ја магијата
На животот поминат во обид да направиш добро

Прати прашање по ветрот
Тешко е да дознаеш од каде да почнеш
Па, прати го прашањето по ветрот
И одговори му на пријателот

Смести си го минатото во книга
Вметни сè што некогаш си земал
Смести си го минатото во книга
Запали ги страниците, нека горат

И ти беше високо
Ама сега ќе паднеш ниско
Не прекинувај ја магијата
Во живото поминат во обид да направиш добро
И ти беше високо
Ама сега ќе паднеш ниско
Не прекинувај ја магијата
На животот поминат во обид да направиш добро

[рефрен]

Прати желба по некоја ѕвезда
Прати желба по некоја ѕвезда

Submetido por ivank23 em Terça-feira, 15/05/2012 - 23:12
Agradeceu 1 vez
Convidados agradeceram 1 vez
Comentários