Port Koton (Порт Котон) [ Port coton ]

Tradução para Macedônio

Port Koton (Порт Котон)

Што и да направиш, не знам што ќе промени
и зад нас сè уште има сенка
која ни шепоти
дека секогаш нешто ни се враќа
мораме ли да бидеме така осамени на земјава?
но, и овде...
 
Пиј за жедта...
не знам кој ќе остане од нас двајца
ти велиш, ама јас не гледам
никогаш не сум го видела морето
но, ги видов удавените
како можеш да заборавиш?
да заборавиш...
 
И дождот што ни се враќа во гласовите
нема песна со која не мислам на тебе
во овој пуст свет
подобро е да се игра по масите
во Порт Котон ќе се сретнеме пак
ќе се сретнеме пак...
 
Што и да направам, не знам што ќе промени
и зад нас сè уште има сенка
тргни кон светилникот
ваквиот живот нема светлина
во Порт Котон ќе се сретнеме пак
во овој пуст свет,
подобро е да се игра по масите
во Порт Котон ќе се сретнеме пак,
ќе сретнеме пак
 
Submetido por ivank23 em Sexta-feira, 06/04/2012 - 09:08
Agradeceu 3 vezes
Convidados agradeceram 3 vezes
Francês

Port coton

Quoi que tu fasses, je ne sais pas
ce que ça remplace
et derrière nous
c’est encore à l’ombre
faut-il encore qu’on raconte
que quelques chose nous revienne
faut-il qu’on soit seul sur terre,
ici aussi
 

Mais

Por favor, ajuda a traduzir "Port coton"
Comentários