Старееш [ Stareesh (Старееш) ]

Macedônio

Stareesh (Старееш)

Само еден миг
дај ми го
Она што го барам јас
Она што е во тебе
 
Ти стануваш
Долг сон
Те гледам како старееш
 
Денот е, денот е црвен
 
Таа се смее
Таа гледа низ камен
 
И кога бегаш од мене
Те гледам низ прозорецот
Како одиш
И дишам длабоко
 
Submetido por FokkerTISM em Segunda-feira, 25/06/2012 - 08:45
videoem: 
Align paragraphs
Tradução para Búlgaro

Старееш

Само един миг
дай ми
Това, което търся аз
Това, което е в теб
 
Ти ставаш
Дълъг сън
Гледам те как старееш
 
Денят е, денят е червен
 
Тя се смее
Тя гледа през камък
 
И когато бягаш от мен
Те виждам през прозореца
Как ходиш
И дишам дълбоко
 
Submetido por ivank23 em Domingo, 01/07/2012 - 17:48
Adicionado em resposta ao pedido de FokkerTISM
Comentários
kdravia    July 3rd, 2012

1. Те гледам како старееш = Гледам те как старееш
2. Таа гледа низ камен = Тя гледа през камък
3. И дишам длабоко = И дишам дълбоко

Гледам се използва, когато действието е по-продължително, например "гледам телевизия". Иначе преводът от български на български не е зле

FokkerTISM    July 18th, 2012

As per kdravia's comment, the title should be "Stareesh (Старееш)" for this Bulgarian translation.

kdravia    July 23rd, 2012

"Старееш" and "Остаряваш" are synonyms. You can use both words. The root is "стар" which means old. So you can say "you're getting older" or "you're growing old" or "You're aging"