Música Ej, sinooka, ej, bosonoga (Еј, синоока, еј, босонога)

Macedônio

Ej, sinooka, ej, bosonoga (Еј, синоока, еј, босонога)

Pozdrav prativ, galeb letna
Tamu daleku,
Ej, proklet da e denot...
Ezero vo sini solzi,
Duša miluva
Kaj bregot što nè spoi
Ej, sinooka, ej bosonoga
Koj son go sonuvaš?

Cel svet preku tebe
Most e ljuboven
Do site stari predeli,
Kaj kaval pee,
Kaj ljubov sè e,
Ti, moja vistino.
M,m,m,m

Imeto e tvoe ljubov,
Na son doagjaš,
Ti, nevesta vo belo...
Ej, sinooka, ej bosonoga,
Ti, moja vistino

Cel svet preku tebe
Most e ljuboven
Do site stari predeli,
Kaj kaval pee,
Kaj ljubov sè e,
Ti, moja vistino,
Ej, devo čista,
Ti, ženo sveta,
Ej moja sudbino...
M,m,m,m...

Submetido por amateur em Segunda-feira, 01/12/2008 - 16:10

Поздрав пратив, галеб летна
Таму далеку,
Еј, проклет да е денот...
Езеро во сини солзи,
Душа милува
Кај брегот што нѐ спои
Еј, синоока, еј босонога
Кој сон го сонуваш?

Цел свет преку тебе
Мост е љубовен
До сите стари предели,
Кај кавал пее,
Кај љубов сѐ е,
Ти, моја вистино.
М,м,м,м

Името е твое љубов,
На сон доаѓаш,
Ти, невеста во бело...
Еј, синоока, еј босонога,
Ти, моја вистино

Цел свет преку тебе
Мост е љубовен
До сите стари предели,
Кај кавал пее,
Кај љубов сѐ е,
Ти, моја вистино,
Еј, дево чиста,
Ти, жено света,
Еј моја судбино...
М,м,м,м...

Submetido por Birba em Segunda-feira, 01/12/2008 - 16:10
Last edited by Natoska on Domingo, 15/09/2013 - 16:45

Vídeo

See video
Comentários