Ako ima Bog (Ако има Бог) [ Ako ima Boga ]

traducere în Macedoneană

Ako ima Bog (Ако има Бог)

Некаде во твојот именик
под буквата Б е моето име,
прецртај го вечерва и стави
крст на пепелот и крст на тишината
Ако има Бог
 
Сто зими а ниедно лето
Понекоја трошка на твојот стол
А никогаш никој не чекал
Како што јас чекав до болка
Ако има Бог
 
Моите пријатели одамна
имаат куќа,
само мојата куќа е
без кров.
Проклета да си.
О, ако има Бог
во пеколот ќе гориш.
 
Сонував
како влегуваш во мојата песна
влегуваш просто како во својата градина
Под пазувите ќе ти долетаат ластовици
Јас пеам, бели крилја ми растат,
а повеќе не ме боли.
 
Сонував
како со анѓелите јадеш цреши
и како анѓелите на мене личат
и како шепнувам во твоето крило
раѓај ми деца како колачиња
а повеќе не ме боли.
 
Postat de lymer5 la Marţi, 28/02/2012 - 00:40
1 (de) mulțumiri
UtilizatorÎnainte cu
Silviu4 ani 37 de săptămâni
Bosniacă

Ako ima Boga

Negdje u tvome adresaru
Pod slovom B je moje ime
Prekriži ga noćas i stavi
Krst pepela i krst tišine
Ako ima Boga
 
Sto zima a nijedno ljeto
Poneka mrvica sa tvog stola
 

Mai multe

UtilizatorPostat acum
Silviu4 ani 37 de săptămâni
5
Comentarii