Танцуваме (Bailamos)

Engleză

Bailamos

Esta noche bailamos
Te doy toda mi vida
Quédate conmigo
 
Tonight we dance
I leave my life in your hands
We take floor
Nothing is forbidden anymore
 
Don't let the world in outside
Don't let a moment go by
Nothing can stop us tonight
 
[Chorus:]
¡Bailamos!
Let the rhythm take you over
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Bailamos!
Wanna live this night forever
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Te quiero!
 
Tonight I'm yours
We can make it happen I'm so sure
I won't let it go
There is something I think you should know
 
I won't be leaving your side
We're gonna dance through the night
I'm gonna reach for the stars
 
[Chorus:]
¡Bailamos!
Let the rhythm take you over
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Bailamos!
Wanna live this night forever
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Te quiero!
 
Tonight we dance
Like no tomorrow
If you will stay with me
Te quiero mi amor
 
Quédate conmigo
Esta noche... bailamos
¡Bailamos!
 
¡Bailamos!
Let the rhythm take you over
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Bailamos!
Wanna live this night forever
¡Bailamos!
Te quiero, amor mío
¡Te quiero!
 
¡Como te quiero!
¡Ay, como te quiero!
¡Como te quiero!
 
Postat de Marci30 la Marţi, 04/09/2012 - 20:24
Ultima oară editat de Zolos în data Duminică, 23/04/2017 - 17:10
videoem: 
Aliniază paragrafe
traducere în Macedoneană

Танцуваме

Оваа вечер танцуваме
Ти го давам целиот мој живот
Остани со мене
Вечерва танцуваме
Го оставам мојот живот во твоите раце
Го завземаме подиумот
Ништо веќе не е забрането
 
Не дозволувај светот да ми го замагли видот
Не дозволувај романсата да замине
Ништо не може да не спречи ноќва
Танцуваме, нека те обземе ритмот
Танцуваме
Те сакам љубов моја, танцуваме
Ќе живееме ноќва вечно
Танцуваме
Те сакам, љубов моја, те сакам
 
Вечерва сум твој
Можеме да успееме, сигурен сум
Сега се опуштам
Има нешто што што треба да знаеш
Нема да те напуштам
Ќе танцуваме цела ноќ
Ќе ги достигнам ѕвездите
 
(Рефрен)
 
Ох, ох вечерва танцуваме
Ох, ох како да нема утре
Ох, ох ако останеш со мене
Те сакам, љубов моја
Остани со мене, оваа ноќ
Остани, драга моја
 
(Рефрен)...како те сакам
 
Postat de KaterinaMKD la Duminică, 18/03/2012 - 22:53
Idioms from "Bailamos"
Comentarii
Fary    Duminică, 16/10/2016 - 18:54

The original lyrics have been edited so could you check your translation?