Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце) versuri

Macedoneană

Ti, zlatno sonce (Ти, златно сонце)

Ti, zlatno Sonce, ne zaogjaj
vo matni vodi ne umiraj
pred tebe Sonce, celata Zemja
bez tebe zemja, moja postela
 
refren:
Kade da te baram, koi gradovi
moeto srce crno-belo da pee
srceto moe crno-belo ne pee
koga našta mladost seta izgore
 
Bez tebe sama ne zaspivam
denoj se redat denoj, ne živeam
po ridoj temni magli poslani
po tebe se toa moite vozdiški
 
So solzi pismo mi pišuvaš
mene mi e mesto gore na nebo
mene mi e mesto gore na nebo
za da budam angel što kje te čuva
 
refren:
Kade da te baram, koi gradovi
moeto srce crno-belo da pee
srceto moe crno-belo ne pee
koga našta mladost seta izgore
 
Transliteration submitted by amateur on Duminică, 23/02/2014 - 10:02

Ти, златно Сонце, не заоѓај
во матни води не умирај
пред тебе Сонце, целата Земја
без тебе земја, моја постела

рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре

Без тебе сама не заспивам
деној се редат деној, не живеам
по ридој темни магли послани
по тебе се тоа моите воздишки

Со солзи писмо ми пишуваш
мене ми е место горе на небо
мене ми е место горе на небо
за да будам ангел што ќе те чува

рефрен:
Каде да те барам, кои градови
моето срце црно-бело да пее
срцето мое црно-бело не пее
кога нашта младост сета изгоре

Postat de Linerva la Marţi, 04/10/2011 - 18:34
Last edited by Natoska on Duminică, 15/12/2013 - 08:34

Videoclip

Comentarii