Македонская девочка/ Makedonskaq devochka [ Makedonsko Devojče (Македонско девојче) ]

Macedoneană

Makedonsko Devojče (Македонско девојче)

Македонско девојче,
китка шарена,
во градина набрана
дар подарена,
 
Дали има н' овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.
 
Нема ѕвезди полични
од твоите очи,
да се ноќе на небо,
ден ќе раздени.
 
Дали има н' овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.
 
Кога коси расплети
како коприна
лична е, и полична,
од самовила.
 
Дали има н' овој бели свет
поубаво девојче од Македонче?
Нема, нема не ќе се роди
поубаво девојче од Македонче.
 
Кога песна запее
славеј натпее,
кога оро заигра
срце разигра.
 

Makedonsko devojče
kitka šarena
vo gradina nabrana
dar podarena

dali ima na ovoj beli svet
poubavo devojče od makedonče
nema nema i ne kje se rodi
poubavo devojče od makedonče

nema dzvezdi polični
od tvoite oči
da se nokje na nebo
den kje razdeni

dali ima na ovoj beli svet
poubavo devojče od makedonče
nema nema i ne kje se rodi
poubavo devojče od makedonče

Koga kosi raspleti
kako koprina
lična e i polična
od samovila

dali ima na ovoj beli svet
poubavo devojče od makedonče
nema nema i ne kje se rodi
poubavo devojče od makedonče

Koga pesna zapee
slavej natpee
koga oro zaigra
srce razigra

Postat de Guest la Luni, 05/12/2011 - 14:18
Postat de filip_translator la Luni, 27/09/2010 - 10:54
Last edited by CherryCrush on Miercuri, 27/04/2016 - 21:46
See video
Align paragraphs
traducere în Rusă

Македонская девочка/ Makedonskaq devochka

Versiuni: #1#2
Македонская девочка
цветок пестрий
в саду собранная
дар даренная
 
Не знаю если ест на свете
лучшей девочке чем македонской
нету, нету, не рожденна еще
лучшей девочке чем македонской
 
Нету звезд красивее
чем твои глаза
если там на небо ночью
они разсвет принесут
 
Не знаю если ест на свете
лучшей девочке чем македонской
нету, нету, не рожденна еще
лучшей девочке чем македонской
 
Когда волоси расплетет
они как шелковие
отлична она и повиднее
чем самодива
 
Не знаю если ест на свете
лучшей девочке чем македонской
нету, нету, не рожденна еще
лучшей девочке чем македонской
 
Когда песня запоет
пташку надпоет,
кога сиграет хоровод
сердцо разиграет
 
Postat de ILMYMIK la Miercuri, 28/03/2012 - 18:32
3 (de) mulțumiri
UtilizatorÎnainte cu
barsiscev3 ani 34 de săptămâni
Guest4 ani 8 săptămâni
Guests thanked 1 time
Comentarii