Ладна постела (Sabanas frias)

Spaniolă

Sabanas frias

Como me duele este frio
aqui en mi cama.
Como yo extrano tus besos
en madrugada.
Quisiera dormir amor
sobre tus pechos.
Quisiera vivir amor
atado a tus huesos.
Estas sabanas mi amor
estan muy frias.
Ven a darme tu calor
y arrancame el dolor.
Yo te quiero compartir
toda mi vida.
Te comparto mi cuarto, mi cama
y todo mi amor.

Vente a vivir conmigo amor
que mi sabana esta fria.
Vente a vivir conmigo amor
que mi cama esta vacia.
Vente a vivir conmigo amor
hiriendo a mis setimientos.
Sabanas frias sin tu amor.

Y te cuidare por siempre
y donde quiera.
Te amare como uno quiere
a su bandera.
Yo te quiero compartir
todo, todo mi amor.
Te comparto mi cuarto, mi cama,
mis besos y todo, todo amor.

Vente a vivir conmigo amor.
Vente a vivir conmigo amor.
Vente a vivir conmigo amor.

Sabanas fria sin su amor
Que dolor,que dolor (x4)

Postat de beccaniles la Marţi, 11/01/2011 - 03:32
Try to align
traducere în Macedoneană

Ладна постела

Како е ладно
Овде на мојот кревет
Како ми недостигаат твоите бакнежи
Наутро
Сакам да спијам ,љубов моја
На твоите гради
Сакам да живеам ,љубов моја
Прилепен на твоите коски

Ова постела љубов моја е
Толку ладна
Дојди и дај ми топлина
И искорне во себе макар болка се е бледо
Со тебе сакам да го споделам
Цел мој живот
Ќе споделам со тебе мојата соба, креветот и се љубов моја

Дојди живеј со мене, љубов моја,
Мојата постела е студена
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Мојот кревет е празен
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Ти ги повреди моите чувства
Постелата е студена без твојата љубов

Јас ке се грижам секогаш и каде и да си
Јас те сакам како што се сака своето знаме
Со тебе сакам да споделам се ама се љубов моја
Ќе споделам со тебе мојата соба,мојот креветм моите бакнежи и сета сета моја љубов

Со манна, да уживаат во

Дојди живеј со мене, љубов моја,
Овде има љубов карибре-мехсичка
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Не му кажувај на макјкати само на сестрати
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Јас ке ти правам кафе секое утро
Постелата е студена без твојата љубов

Дојди живеј со мене, љубов моја,
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Види види види пристиган манна
Дојди живеј со мене, љубов моја,
Дојди живеј со манна
Постелата е студена без твојата љубов

Постелата е студена без твојата љубов
Ладна постела
Каква болка
Ладна постела
Каква болка
Постелата е студена без твојата љубов
Додај ме на твоето тело
Какава болка каква болка
Без тебе јас сум мртов човек

Постелата е студена без твојата љубов
Ладна постела
Каква болка
Без тебе костенлива моја
Каква болка
Без тебе нема живот да има

Постелата е студена без твојата љубов
Ладна постела во мојот кревет кревет кревет боли боли боли и во мојата душата
Како боли , како боли

Postat de gianluca_no1 la Sâmbătă, 22/10/2011 - 17:56
Mai multe traduceri ale cântecului „Sabanas frias”
Spaniolă → Macedoneană - gianluca_no1
Comentarii