Одново и одново (Time After Time)

перевод на Македонский

Одново и одново

Лежејќи во кревет слушам како часовникот отчукува
И мислам на тебе
Заглавена во круг, збунетоста --
не е ништо ново
Сеќавања, топли ноќи,
Речиси запоставени
Куфери полни со спомени,
Одново...
 
Некогаш замисли ме --
Чекорам, далеку пред тебе
Ме довикуваш, јас не слушам
Што си рекол --
Тогаш велиш -- Оди бавно,
јас заостанувам!
Втората стрелка се поместува
 
рефрен:
Ако си загубен можеш да побараш, и ќе ме најдеш
Одново и одново
Ако паднеш ќе те фатам -- јас ќе чекам
Одново и одново
 
Откако замислата ќе избледи
И темнината ќе се претвори во сивило
Гледајќи низ прозорецот, се прашуваш
Дали сум добро
Тајни украдени длабоко одвнатре
Тапанот чука дека времето истекува
 
рефрен:
Ако си загубен...
 
Ти рече -- Оди бавно,
јас заостанувам!
Втората стрелка се поместува
 
рефрен:
Ако си загубен...
... одново и одново
Одново и одново
Одново и одново
Одново и одново
 
Добавлено ivank23 в пн, 09/07/2012 - 03:18
поблагодарили 1 раз
Гость поблагодарил один раз
Английский

Time After Time

Lying in my bed I hear the clock tick,
and think of you
caught up in circles confusion--
is nothing new
Flashback--warm nights--
almost left behind
suitcases of memories,
time after--
 

Дальше

Помогите перевести "Time After Time"
Комментарии