Текст песни Eh, da sum zlato (Ех, да сум злато)

Македонский

Eh, da sum zlato (Ех, да сум злато)

Senkite so pogledot gi lovam
niedna na tebe ne e slična
što vredi i planovi da kovam
ti si premnogu neobična,
 
Doagjaš na kilimi od svila,
ulici zad tebe pesni svirat,
tugja si a ušte si mi mila,
štom te sretnam srce zapira,
 
Eh, da sum zlato,
na gradi da ti zaspivam,
od taga da se skrijam,
Eh, da sum vino,
na usni da ti zaigram,
od tebe da se opijam,.
 
Kupuvaš od doždot kapka nežnost,
ranliva a gorda koga lažeš,
kutija so pisma polni vernost,
sekoj saka da mu pokažeš,
 
Doagjaš na kilimi od svila,
ulici zad tebe pesni svirat,
tugja si a ušte si mi mila,
štom te sretnam srce zapira
 
Transliteration submitted by amateur on вт, 25/02/2014 - 07:07

Сенките со погледот ги ловам
ниедна на тебе не е слична
што вреди и планови да ковам
ти си премногу необична,

Доаѓаш на килими од свила,
улици зад тебе песни свират,
туѓа си а уште си ми мила,
штом те сретнам срце запира,

Ех, да сум злато,
на гради да ти заспивам,
од тага да се скријам,
Ех, да сум вино,
на усни да ти заиграм,
од тебе да се опијам,.

Купуваш од дождот капка нежност,
ранлива а горда кога лажеш,
кутија со писма полни верност,
секој сака да му покажеш,

Доаѓаш на килими од свила,
улици зад тебе песни свират,
туѓа си а уште си ми мила,
штом те сретнам срце запира

Добавлено Tucumana88 в пн, 01/12/2008 - 16:10
В последний раз исправлено Natoska в вс, 15/09/2013 - 15:45

Видео

Помогите перевести "Eh, da sum zlato (Ех, да сум злато)"
Комментарии