Текст песни Morska dzvezdo (Морска ѕвездо) (singl 1999)

Македонский

Morska dzvezdo (Морска ѕвездо) (singl 1999)

Odam po patot što go soniv
levo ljubov, a desno muzika
Nema da kažam kolku dobiv
i čija vo džebot, čuvam slika
 
Sakam da znaeš deka lažat deka veḱe sum stanal gordeliv
Spomen me nosi pokraj plaža i ležam na tvoite gradi beli
Se kolnam vo pesnite moi
Te sakam, ko prviot den, a leto ko leto se broi
Štom esenta rasipe sѐ
 
Morska dzvezdo kade si sega
duri vetrot igra so lisja, zošto pisma ti ne mi pišuvaš?
Morska dzvezdo dali me pamtiš
dali solza obraz ti krasi, koga ime ḱe mi spomenat?
 
Sakam da znaeš deka lažat deka veḱe sum stanal gordeliv
Spomen me nosi pokraj plaža i ležam na tvoite gradi beli
Se kolnam vo pesnite moi
Te sakam, ko prviot den, a leto ko leto se broi
Štom esenta rasipe sѐ
 
Transliteration submitted by Tucumana88 on чт, 13/08/2009 - 08:12

Одам по патот што го сонив
лево љубов, а десно музика
Нема да кажам колку добив
и чија во џебот, чувам слика

Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
Се колнам во песните мои
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
Штом есента расипе сѐ

Морска ѕвездо каде си сега
дури ветрот игра со лисја, зошто писма ти не ми пишуваш?
Морска ѕвездо дали ме памтиш
дали солза образ ти краси, кога име ќе ми споменат?

Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
Се колнам во песните мои
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
Штом есента расипе сѐ

Добавлено Tucumana88 в пн, 01/12/2008 - 16:10
В последний раз исправлено Natoska в вс, 15/09/2013 - 16:10

Видео

Помогите перевести "Morska dzvezdo (Морска ѕвездо) (singl 1999)"
Комментарии