On my way to Macedonia [ Na pat do Makedonija (На пат до Македонија) ]

превод на енглески

On my way to Macedonia

Верзије: #1#2
Today over Macedoniа is born
A new sun of the freedom
Macedonians are fighting
For it's justice
Macedonians are fighting
For it's justice
Now again, the blowing flag of
Krushevskata Republic
Goce Delchev, Pitu Guli
Dame Gruev, Sandanski!
Goce Delchev, Pitu Guli
Dame Gruev, Sandanski!
 
Macedonian forest are singing loudly
New songs
Free Macedonia
Lives free
Free Macedonia
Lives free
 
Поставио/ла: Zise_ti_zoi У: Понедељак, 01/12/2008 - 16:10
македонски

Na pat do Makedonija (На пат до Македонија)

Не е безсмислено ниту изгубено
на секој грутка во рака
што до бесвест те сака до последно
 
Нека оган се пали од сите животи мали
ко факел од храмот божји земи го
и под небо простри го
 

Више

Молимо, помозите овом преводу: "Na pat do Makedonija (На пат до Македонија)"
Коментари
MayGoLoco     October 4th, 2013

The Original lyrics have been updated, please check your translation!