Que Hiciste? (إلى المقدونية ترجم)

Advertisements
إلى المقدونية ترجم

Што направи?

Вчера обајцата сонувавме за совршен свет
Вчера на нашите усни им недостигаа зборови
Бидејќи со очите си читавме во душите
И само искреност имаше во твојот поглед
 
Вчера се заколнавме дека ќе го освоиме светот
Вчера се заколна дека нашата љубов ќе биде вечна
Еднаш е доволно да се згреши
За да знаеш што значи да сакаш искрено
 
Што направи? Со својата гордост ја уништи надежта
Поради твојот бес моите очи гледаат на темната страна
Ја избриша целата наша приказна со својата лутина
Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата
 
Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа
 
Утре кога ќе изгрее нов ден за мене
Утре твоето име нема да го има во моите стихови
Нема да ги слушам твоите покајнички зборови
Ќе го игнорирам твоето каење без болка
 
Утре ќе заборавам дека ти бев верна љубовница
Утре нема да имам ни причина да те мразам
Ќе ги избришам нашите сништа
Нека ветрот засекогаш ги оттргне спомените од тебе
 
Што направи? Со својата гордост ја уништи надежта
Поради твојот бес моите очи гледаат на темната страна
Ја избриша целата наша приказна со својата лутина
Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата
 
Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа
 
Ја збуни сета моја љубов која ти ја давав
Со дозвола така да ми ја скршиш душата
 
Што направи? Не натера да ги уништиме нашите утра
Твоите зборови ги избришаа нашите ноќи
Твојата фарса ги уништи моите илузии
Заборави дека љубовта е таа што е најважна
И со своите раце ја сруши нашата куќа
 
تم نشره بواسطة KaterinaMKDKaterinaMKD في الأحد, 18/03/2012 - 19:31
الاسبانية

Que Hiciste?

التعليقات