Verica Pandilovska - Само за тебе (Samo za tebe)

  • الفنان: Verica Pandilovska ( Верица Пандиловска)
  • ألبوم: Само за тебе (2016)
الإعلانات
المقدونية/Romanization
A A

Само за тебе (Samo za tebe)

Само за тебе дење ѕвезди гледам, ноќе сонце грее,
утеха е, ме гали нежно.
Само за тебе ноти пишувам тажни и ги редам,
на небо се само за тебе.
 
Како дожд ќе паднат,
музика се само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе заминам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
Те гледам во очи ни солзиве солени,
на усни ме печаат бакнежи непреболени,
во шепотот тивок небото затемни,
громови зли сруши јасни.
 
И бура нека носи песни да ме земе,
а небо нека грми, падне да ме нема
и ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ќе исчезнам и ќе занемам,
еве ти песна, тајно моја, само за тебе.
 
И ако исчезнам и ако занемам,
еве ти песна, љубов моја, само за тебе.
 
تم نشره بواسطة OndagordantoOndagordanto في الثلاثاء, 22/10/2019 - 00:32
تم تعديله آخر مرة بواسطة OndagordantoOndagordanto في الأربعاء, 23/10/2019 - 11:38
تعليقات الناشر:

Текст: Јасмина Кантарџева
Музика: Салваторе Монети
Аранжман: Љупчо Мирковски

Added in reply to request by EffilyEffily
شكراً!

 

الإعلانات
فيديو
التعليقات