Like a Virgin (إلى اليونانية ترجم)

الإعلانات
إلى اليونانية ترجماليونانية
A A

Σαν μιά παρθένα

النسخ: #1#2
Τα κατάφερα μέσα απ'την έρημο που ζούσα
Με κάποιο τρόπο τα κατάφερα
Δεν ξέρω πώς, χαμένη ήμουν μέχρι που σε βρήκα
Ήμουν νικημένη, ανικανοποιήτη
δεν είχα όσα ήθελα
Ήμουν λυπημένη και μπλε(έκφραση έχω σκάσει στο κλάμα)
Αλλά μ'έκανες να νιώθω
Ναι, με έκανες να νιώθω λαμπερή και νέα
 
Σαν μιά παρθένα που την άγγιξαν για πρώτη φορά
Σαν μιά παρθένα που η καρδιά σου χτυπά δίπλα στη δική μου
 
Θα σου δώσω όλη την αγάπη μου, αγόρι μου
Ο φόβος μου θα ξεθωριάσει γρήγορα
Τα φυλάω όλα για'σένα επιδή μόνο η αγάπη μπορεί να διαρκέσει
Είσαι τόσο καλός και είσαι δικός μου
Κάνε με δυνατή
Ναι, με κάνεις τολμηρή
Ω, η αγάπη σου με αποψύχει (ξεπαγώνει)
Ναι, η αγάπη σου με αποψύχει (ξεπαγώνει)
Γιατί ήμουν φοβισμένη και κρύα
 
Σαν μιά παρθένα, ουάου
που την άγγιξαν για πρώτη φορά
Σαν μιά παρθένα με τον κτύπο της καρδιάς σου δίπλα στον δικό μου
 
Είσαι τόσο καλός και είσαι δικός μου
Θα είμαι δική σου μέχρι το τέλος του κόσμου
Γιατί μ'έκανες να νιώθω
Ναι, με έκανες να νιώθω
πως δεν έχω τίποτα να κρύψω
 
Σαν μιά παρθένα, ουάου
που την άγγιξαν για πρώτη φορά
Σαν μιά παρθένα με τον κτύπο της καρδιάς σου δίπλα στον δικό μου
Σαν μιά παρθένα, ωωω, ωωω
Σαν μιά παρθένα
έχω μια αίσθηση τόσο όμορφη εσωτερικά
Όταν με κρατάς και χτυπάει η καρδιά σου και μ'αγαπάς
Ω, μωρό μου, ναι
Δεν μπορείς να ακούσεις της καρδιάς μου το παλμό
Για πρώτη φορά!
 
nikalikas
تم نشره بواسطة nikalikasnikalikas في الجمعة, 24/05/2013 - 14:52
Added in reply to request by Xtina-sFanXtina-sFan
تم تعديله آخر مرة بواسطة nikalikasnikalikas في الجمعة, 13/07/2018 - 13:18
تعليقات الكاتب:

To "Like a Virgin" είναι ένα τραγούδι από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια ''Madonna'' από το δεύτερο άλμπουμ της με τον ομώνυμο τίτλο. Είχε κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου του 1984 από την ''Sire Records'', ως το πρώτο single από το άλμπουμ. Το τραγούδι εμφανίζεται στις μεγαλύτερες άλμπουμ συλλογές hits. Η πρωτότυπη συλλογή (1990) και εορταστική έκδοση (2009),Γράφτηκε από τον ''Billy Steinberg'' και τον''Tom Kelly''και επενδήθηκε μουσικά από τον ''Nile Rodgers Steinberg'' που είπε ότι το τραγούδι εμπνεύστηκε από προσωπική ερωτική εμπειρία. Επιλέχθηκε για την ''Madonna'' από τον ''Michael Ostin'' της ''Warner Bros Records'' μετά από ακρόαση ενός demo που τραγουδήθηκε από τον''Τοm Kelly''. Ωστόσο, ο ''Nile Rodgers Steinberg'' αρχικά θεώρησε ότι το τραγούδι δεν είχε ένα αρκετά καλό τέμπο και δεν ήταν κατάλληλο για την Madonna, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη ...μετά το ''τέμπο'' αγκιστρώθηκει στο μυαλό του.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι ασαφείς και αποτελούνται από κρυμμένα υπονοούμενα. Με σεξουαλικούς όρους, οι στίχοι μπορεί να ερμηνευθούν με διαφορετικούς τρόπους για διαφορετικούς ανθρώπους. Το "Like a Virgin" έλαβε θετικά σχόλια από σύγχρονους καθώς και παλιούς κριτικούς, οι οποίοι το ονόμασαν συχνά ως ένα από τα καθοριστικά τραγούδια για την Madonna. Έγινε το πρώτο νούμερο ένα single της στο ''Billboard Hot 100'', ενώ έφτασε στην κορυφή των charts στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία και στα top-ten των άλλων χωρών.

Στο μουσικό βίντεο απεικονίζεται η ''Madonna''να αρμενίζει στα κανάλια της Βενετίας σε μια γόνδολα, καθώς και να τριγυρίζει γύρω από ένα παλάτι φορώντας ένα λευκό νυφικό. Με το βίντεο, μελετητές συνδέσανε την απεικόνιση της ''Madonna'' με μιας σεξουαλικά ανεξάρτητης γυναίκας, ο συμβολισμός της εμφάνισης ενός αρσενικού λιονταριού με εκείνο του Αγίου Μάρκου, και σε σύγκριση με τον ερωτισμό του βίντεο με την ζωντάνια της πόλης της Βενετίας. Η''Madonna'' έχει εκτέλεσει το τραγούδι σε έξι συναυλίες της, η πιο πρόσφατη είναι η MDNA Tour το 2012. Οι επιδόσεις της στο "Like a Virgin" έχουν συσχετιστεί με ισχυρή αντίδραση και η αναταραχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το "Like a Virgin" έχει τραγουδηθεί από μια σειρά από καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως το ''Reservoir Dogs'', ''Moulin Rouge'' και ''Bridget Jones: The Edge of Reason''. Το τραγούδι είναι γνωστό για τη βαθιά επίδραση του στην κοινωνία. Οικογένειες προσπάθησαν να το απαγορεύσουν, καθώς πίστευαν ότι το τραγούδι προωθούσε το σεξ πριν από το γάμο.(χαχαχαχαχα) Από την άλλη πλευρά, η δημόσια persona ''Madonna'' ένα αδάμαστο και σεξουαλικά χωρίς ντροπή άτομο, με εξαιρετική αυτοπεποίθηση γυναίκα, έγινε ευρέως αποδεκτή από τη νεότερη γενιά που μιμείται το στυλ και τη μόδα της. Οι μελετητές έχουν βεβαιώσει το "Like a Virgin", ως το τραγούδι που εδραιώσει τη θέση της ''Madonna'' ως pop icon κουλτούρα.

5
تصنيفك: None Average: 5 (1 vote)
الإنكليزيةالإنكليزية

Like a Virgin

التعليقات