Остани со мене (Транслитерация)

Advertisements

Остани со мене

Почнува да се разденува
и jаc сеуште сакам да те допирам.
Не сакам да заспиям
од тебе дел не сакам да пропуштам.
 
Остани со мене,
засекогаш са мене,
нокта е ден и денот е нок,
заедно сме во инсомниа. х2
 
Повторно се разденува
и оваа нок сонот ми избега.
На тебе се ми мириса и немирот,
немирот ме совлада.
 
Остани со мене,
засекогаш са мене,
нокта е ден и денот е нок,
заедно сме во инсомниа.
 
Остани со мене,
засекогас са мене,
о еден момент гледаш на саат,
ставаш парфем и си заминуваш.
 
Пуснато от Alexey  TretyakAlexey Tretyak в Пон, 09/01/2017 - 11:32
Транслитерация
Подравни параграфите
A A

Ostani so mene

Počnuva da se razdenuva
i jac seušte sakam da te dopiram.
Ne sakam da zaspiяm
od tebe del ne sakam da propuštam.
 
Ostani so mene,
zasekogaš sa mene,
nokta e den i denot e nok,
zaedno sme vo insomnia. x2
 
Povtorno se razdenuva
i ovaa nok sonot mi izbega.
Na tebe se mi mirisa i nemirot,
nemirot me sovlada.
 
Ostani so mene,
zasekogaš sa mene,
nokta e den i denot e nok,
zaedno sme vo insomnia.
 
Ostani so mene,
zasekogas sa mene,
o eden moment gledaš na saat,
stavaš parfem i si zaminuvaš.
 
Пуснато от amateuramateur в Съб, 11/02/2017 - 16:11
Коментари