The Scientist (превод на Македонски)

Advertisements
превод на Македонски
A A

Научникот

Дојдов да те сретнам, да ти кажам дека ми е жал
Не знаеш колку си убава
 
Морав да те најдам
Да ти кажам дека ми требаш
Да ти кажам дека јас те издвоив (од мене)
 
Кажи ми ги тајните
И постави ми ги прашањата
О, ајде да се вратиме на почетокот
 
Трчање во круг
Се паѓа круна1
Главата е за разделбата со науката
 
Никој не рече дека е лесно
Каква штета е што сме разделени
Никој не рече дека е лесно
Никој не рече дека ќе биде оволку тешко
 
О, однеси ме на почетокот
 
Само ги погодував
Бројките и фигурите
Ги отсложував сложувалките
 
Научни прашања
Наука и напредок
Не зборував гласно како моето срце
 
Кажи ми дека ми сакаш
Врати се и прогони ме
О, јас брзам кон почетокот
 
Трчам во круг
Се паѓа круна
Главата е за разделбата со науката
 
Никој не рече дека е лесно
Каква штета е што сме разделени
Никој не рече дека е лесно
Никој не рече дека ќе биде оволку тешко
 
Се враќам на почетокот
 
  • 1. Станува збор за фрлање паричка. Секој може различно да ја протолкува строфава, ама мислам дека самиот научник многу пати дошол до тоа да фрла паричка за дали да се откаже од „науката“ поради која се има разделено со љубената. Затоа, се чувствува како да трча во круг, а и самата судбина, односно „паричката“, му вели да се посвети на науката, не на љубовта.
Пуснато от ivank23ivank23 в Четв, 23/08/2012 - 13:31
АнглийскиАнглийски

The Scientist

Коментари