Toše Proeski - Jano mori (Јано мори)

Македонски

Jano mori (Јано мори)

Јано мори, Јано леле, севдалино,
Моја росна, Јано мори, детелино,
Ај, моја росна, Јано мори, детелино.
Поминуваш, Јано мори, заминуваш,
Нит’ ми збориш, Јано мори, нит’ се смееш
Ај, нит’ ми збориш, Јано мори, нит’ се смееш
Ме прашат, Јано мори, мајсторите,
што им зготви, Јано мори, за вечера,
Ај, што им зготви, Јано мори, за вечера.
Кад баничка, бегу море, кад кокошка,
Ова вечер, бегу море, рудо јагне,
Ај, од две мајки, бегу море, задоено.
 
Пуснато от hitman в Пон, 01/12/2008 - 16:09
Благодаря!

 

Коментари