Kole Nedelkovski - A voice from Macedonia (Skopje-Veles Macedonian)

Advertisements
ম্যাসেডোনীয/রোমানীকরণ/ট্রান্সলিটারেশন
A A

A voice from Macedonia (Skopje-Veles Macedonian)

О, трајте, трајте, тирани недни!
Доста се тија лаги и злоба -
пакосен глас од устите гадни
над мојот народ у секоја доба.
 
Та ете веќ векови цели
писка и стенка од волци гости -
за брата вијат кој да го дели
за да му глода сувите коски.
 
Па нека сега сам да си реши
со своја волја судба и сева,
в животот еднаш сам да се теши,
д'издигне славно свој род без врева.
 
Та Шар и Пирин дружно да викнат
родната песна в небеса темни
и бурниот Егеј - на век да плиска
тешкиот глас на новите химни.
 
Anna Elsa J.Anna Elsa J. দ্বারা বুধ, 11/09/2019 - 18:54 তারিখ সাবমিটার করা হয়
ধন্যবাদ!

 

Advertisements
ভিডিও
"A voice from ..." এর অনুবাদ
মন্তব্যসমূহ