Studeni Noze - 50 marki (50 марки) (Serbisch Übersetzung)

Mazedonisch

50 marki (50 марки)

Седеше на шанкот сама негде после два
Интелектуална, згодна, и замислена.
Ја прашав јас од кое небо овде паднала
Рече дека е на распуст, не е од тука
 
Пред да успеам да кажам друго било што
Рече: „Ајде до кај тебе на по еден шток“
И бевме до кај мене, и бидна сè што бидна
Ми побара 50 марки, зема и си кидна
 
Реф.:
Беше мрак, а таа беше гола
Ама ладна како кокакола
Каучот се расцвета на пола
А таа беше ладна како кокакола
 
Дојде лето, душа сака: сонце, вода, плажа
Лежев гол, а нежен глас на увце ми кажа:
„Абе, Џони, зарем цел ден тука ќе се чвариш?
Ајде, до кај тебе дома кафе да ми свариш!“
 
Фрлив окце да ја видам, зинав како пијан
Знам за јадец, опа - иха и 50 марки зијан
„Ај од тука, сестро слатка, џабе кафе нема!
Ако сакаш опа - иха, 50 марки спремај!“
 
Реф.:
Беше мрак, а таа беше гола
Ама ладна како кокакола
Каучот се расцвета на пола
А таа беше ладна како кокакола
 
Von AleksandarSRB am Mi, 20/06/2012 - 16:09 eingetragen
Align paragraphs
Serbisch Übersetzung

50 maraka (50 марака)

Седела је за шанком сама негде после два
Интелектуална, згодна и замишљена
Питах је са ког је неба овде пала
Рече да је на распусту, није одавде
 
Пре него што сам успео да кажем било шта друго
Рече: „Ајде, до тебе на по један шток!“
И били смо код мене, и било је шта је било
Затражи ми 50 марки, узе и кидне
 
Реф.:
Беше мрак, а она беше гола
Али 'ладна као кокакола
Кауч се расцветао на пола
А она беше 'ладна као кокакола
 
Дође лето, душа иште: сунце, вода, плажа
Лежао сам го, а нежан глас на увце ми рече:
„А, бре, Џони, зар ћеш овде цео дан да се чвариш?
Ајдемо до тебе кући кафу да ми скуваш!“
 
Бацих окце да је видим, зинух као пијан
Знам за јадац: 'опа - иха' и 50 марки штета,
„Ај одавде, сестро слатка, џабе кафе нема!
Ако хоћеш 'опа-иха', 50 марки спремај!“
 
Реф.:
Беше мрак, а она беше гола
Али 'ладна као кокакола
Кауч се расцветао на пола
А она беше 'ладна као кокакола
 
Von AleksandarSRB am Mi, 20/06/2012 - 16:14 eingetragen
Weitere Übersetzungen von "50 marki (50 марки)"
Studeni Noze: Top 3
See also
Kommentare