Kaliopi - Na pat do Makedonija (На пат до Македонија)

  • KünstlerIn: Kaliopi (Калиопи Букле)
  • Übersetzungen: Englisch #1, #2, Kroatisch #1, #2, Transliteration #1, #2
  • Anfragen: Ukrainisch
Mazedonisch

Na pat do Makedonija (На пат до Македонија)

Не е безсмислено ниту изгубено
на секој грутка во рака
што до бесвест те сака до последно
 
Нека оган се пали од сите животи мали
ко факел од храмот божји земи го
и под небо простри го
 
И нека гори се додека не не здоболи
за се она што било
без ниту еден траг од совести
 
Реф:
Па да сме други
и никогаш да не сме туѓи
колку би сакала за нас да сме едно
и да појдеме сите на пат до неа
на пат до Македонија
 
Во болки миена
oд страв неспиена
и сите реки што течат
се твоите солзи што печат
за нас живот се
 
Безброј немирни лаги
твој се извор на таги
земи го огнот
и под небото твое ти простри го
 
И нека гори се додека не не здоболи
за се она што било
без ниту еден траг од совести
 
Реф:
Па да сме други
И никогаш да не сме туѓи
Колку би сакала за нас да сме едно
И да појдеме на сите на пат до неа
На пат до Македонија
 
Von golubinka am Mi, 07/09/2011 - 13:15 eingetragen
Zuletzt von Fary am Mo, 03/07/2017 - 14:55 bearbeitet
Eigener Kommentar:

прекрасна песна намам др што да казам хД

Danke!

 

Kommentare