• Bambie Thug

    Doomsday Blue

    Übersetzung auf Mazedonisch

Teilen
Font Size
Mazedonisch
Übersetzung

Тага на судниот ден

Avada Kedavra, зборувам за да уништам
Чувствата кои ги имам, не можам да ги избегнам
Преку испреплетени јазици, клетва нанесена на тебе
Да сите убавици во твојот кревет
Избегаат од твоите раце, и те натажат
И сите работи кои посакуваш да ги имаш, ќе ги изгубиш
 
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
Јас, јас, јас ги гледам лузните во твоите очи
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
Јас, јас
 
Изгледа повеќе би сакал1 да имаш ѕвезда отколку Месечината
Изгледа секогаш те преценувам
Хоодоо сите работи кои ги правиш
Потонав, потонав во тагата на судниот ден
 
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
 
Avada Kedavra, мислите во мојата глава
Местата кои ги допирам кога лежам во кревет
Визиите од тебе, зборовите кои ги кажа, поништи
Моето срце чука закопано во земјата
И со врвците кои ги поврзувам си поврзан
Па кога спиеш ќе го слушнеш звукот
 
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
Јас, јас, јас ги гледам лузните во твоите очи
Јас, јас, јас знам дека живееш во лага
Јас, јас
 
Изгледа повеќе би сакал1 да имаш ѕвезда отколку Месечината
Изгледа секогаш те преценувам
Хоодоо сите работи кои ги правиш
Потонав, потонав во тагата на судниот ден
Изгледа повеќе би сакал да имаш ѕвезда отколку Месечината
Изгледа секогаш те преценувам
Хоодоо сите работи кои ги правиш
Потонав, потонав во тагата на судниот ден
 
За твојата романса би молел, крадел и позајмувал2
Ме празни, ти
(Изгледа повеќе би сакал1 да имаш ѕвезда отколку Месечината)
Би можел3 да ме испратиш од мојата тага
(Изгледа повеќе би сакал1 да имаш ѕвезда отколку Месечината)
Но твојата омилена боја споредена со другите е пропаст
Тага на судниот ден
 
Тага (тага, тага, тага, тага, тага)
Тага (тага, тага, тага, тага, тага)
Тага, тага, тага, тага, тага
Тага, тага, тага, тага, тага
Тага, тага, тага, тага, тага
Тага, тага, тага, тага, тага
Avada Kedavra, зборувам за да уништам
 
  • 1. a. b. c. d. родот не е прецизиран (сакал/сакала)
  • 2. во македонски нема неутрална глаголска именка (или е молел или молела- за машко или женско). пејачот/пејачката на песната не е ниту машко ниту женско
  • 3. родот не е прецизиран (можел/можела)
Englisch
Originaltext

Doomsday Blue

Klicken, um den Originaltext zu sehen (Englisch)

Kommentare