Can You Feel the Love Tonight? (Mazedonisch Übersetzung)

Advertisements
Mazedonisch Übersetzung

Можеш ли да ја почувствуваш љубовта вечерва?

Гледам што се случува
(Што?)
а тие појма немаат
(Кој?)
Ќе се вљубат и тука е крајната линија
од трио ќе станеме дуо.
(Упс)
 
Слатката нежност на самракот,
магијата е насекаде
и со целава оваа романтична атмосфера
катастрофата е во воздухот.
 
Можеш ли да ја почувствуваш љубовта вечерва?
Мирот што вечерта го ности,
светот еднаш во совршена хармонија
со сите живи суштества.
 
Толку многу имам да и раскажам,
но како да и ја покажам
вистината за моето минато, невозможно е
ќе се оттргне од мене.
 
Тој задржува, крие
но што, не можам да решам,
зошто тој не би бил кралот кој знам дека е?
Кралот кој го гледам одвнатре?
 
Можеш ли да ја почувствуваш љубовта вечерва?
Мирот што вечерта го ности,
светот еднаш во совршена хармонија
со сите живи суштества.
 
Можеш ли да ја почувствуваш љубовта вечерва?
Не мора да гледаш далеку.
Поткраднувајќи се низ несигурностите на ноќта,
љубовта е таму каде што се.
 
И ако тој се вљуби вечерва,
може да се претпостави дека
неговите безбрижни дни со нас се минато,
накратко, нашиот другар е изгубен.
 
Von Jurica KaticicJurica Katicic am Fr, 26/10/2018 - 07:50 eingetragen
Auf Anfrage von StarlightSnowyOwlStarlightSnowyOwl hinzugefügt.
Englisch

Can You Feel the Love Tonight?

Sammlungen mit "Can You Feel the ..."
Idiome in „Can You Feel the ...“
Siehe auch
Kommentare