Mizar - Ne si sam (Не си сам)

Mazedonisch

Ne si sam (Не си сам)

– Оди до,
моите двајца другари!
Там’, далеку,
далеку градот крај море.
И ми рекоа:
„Ајде момче, дојди со нас!
Дојди со нас!
За една педа живот“.
 
Еј, еј, еј, еј
Се продадоа,
Еј, еј, еј, еј
За два гроша
 
– Јас не сакам
да одам таму.
Нејќам душава,
да ја продадам.
 
Еј, еј, еј, еј
За педа живот.
Еј, еј, еј, еј
За педа живот.
 
Не си сам
И не си само ти
 
Von FokkerTISM am Do, 13/12/2012 - 02:45 eingetragen
Danke!

 

Kommentare