Toše Proeski - Jano mori (Јано мори)

Advertisements
Mazedonisch

Jano mori (Јано мори)

Јано мори, Јано леле, севдалино,
Моја росна, Јано мори, детелино,
Ај, моја росна, Јано мори, детелино.
Поминуваш, Јано мори, заминуваш,
Нит’ ми збориш, Јано мори, нит’ се смееш
Ај, нит’ ми збориш, Јано мори, нит’ се смееш
Ме прашат, Јано мори, мајсторите,
што им зготви, Јано мори, за вечера,
Ај, што им зготви, Јано мори, за вечера.
Кад баничка, бегу море, кад кокошка,
Ова вечер, бегу море, рудо јагне,
Ај, од две мајки, бегу море, задоено.
 
Von hitman am Mo, 01/12/2008 - 16:09 eingetragen
Danke!1 Mal gedankt

 

Advertisements
Video
Kommentare