Leb i sol - Čukni vo drvo (Чукни во дрво)

Macedonian

Čukni vo drvo (Чукни во дрво)

На Бога камења не сме фрлале
Од други повеќе не сме грешеле,
Со една надеж за трошка љубов
За малку среќа, живееме.
 
Песни стихови, цели фермани
Ноќи неспани, солзи солени
Со една надеж за трошка љубов
За малку среќа живееме.
 
Чукни во дрво, вистина е
Надвор е пролет, живи сме.
Чукни во дрво, чукни три пати
Заедно да сме јас и ти.
 
Као дечиња во кревет гушнати
Не стануваме, а веќе пладне е
Тоа е ова, ова е тоа
Тоа е тоа, тоа е сѐ.
 
Submitted by Silviu on Sun, 01/07/2012 - 09:31
Last edited by barsiscev on Wed, 23/04/2014 - 14:32
Thanks!

 

Comments